• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Spařená krupice (kuskus), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Spařená krupice (kuskus), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Spařená krupice (kuskus), základní recept
Spařená krupice (kuskus), základní recept
Spařená krupice (kuskus), základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g krupice semolinová, bílá
    • 260
      ml vařící voda
    • 3
      špetka sůl
    • 1
      lžička máslo šmolc, ghee, volitelně
    • 30
      g hrozinky volitelně
    • 25
      g kešu oříšky volitelně

Postup přípravy receptu

1
24 hodin před jídlem namočit hrozinky.
2
V hlubokém talíři nebo v misce 1 l zalít osolenou krupici vroucí vodou, promíchat. Nechat odstát zakryté nejméně 7 minut. Poté lze nakypřit vidličkou. Volitelně přidat šmolc. Autorovo doporučení je ponechat odpočinout zakryté celkově dohromady 15 minut.
3
Béhem odležení krupice nakrájet kešu nebo jiné ořechy podle chuti. Nepřekračovat celkové množství. Po odstátí krupice promíchat s hrozinkami a nakrájenými oříšky.
4
Poznámka autora receptu: poměry vody pro bílou krupici 2,17 ml/g, pro celozrnnou 2,7 ml/g. Celozrnná krupice tedy vyžaduje 320 ml vařící vody. Pro obě krupice platí poměr 3 díly vody : 2 díly krupice. Uvažuji celkový čas spaření 15 minut, podobně jako při vaření kaše z krupice. Lze kombinovat se: zeleným i žlutým hrachem, zelenou (hnědou) čočkou, malými fazolemi nebo rybou (treska, makrela, sleď). Také lze jíst s krůtím masem. Přijatelný je hrachový kucmoch nebo čočkový dhál. Podle základní nasládlé chuti může být výsledek s: vhodnými ořechy, mandlemi, datlemi, nakrájenými nadrobno. Recepty podle světové kuchyně jsou složitější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková krupice s pažitkou

Vajíčková krupice s pažitkou

Hrachové pulmentum naruby, základní recept

Hrachové pulmentum naruby, základní…

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Kuskus
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrozinky Kešu oříšky Krupice Máslo Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

25
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
22
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
22
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
21
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
19
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Spálenec, naklíčený, napučený hrách, základní recept
Spálenec, naklíčený, napučený hrách,…
Speciální bramborový salát s šunkou
Speciální bramborový salát s šunkou
Spezi
Spezi
Srbská směs (nejen) na topinky
Srbská směs (nejen) na topinky
  • Recepty.cz
  • Spařená krupice (kuskus), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact