• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Španělský ptáček s rýží

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato oblíbená česká klasika si získá snad úplně každého labužníka. Hovězí roláda plněná okurkou, vejcem, cibulí a slaninou je totiž naprosto neodolatelná. Podávejte ji spolu s rýží a uvidíte, že se budou všichni strávníci olizovat až za ušima.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hovězí maso zadní, 4 plátky
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 8
      plátek anglická slanina
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      ks vařená vejce
    • 4
      ks nakládané okurky malé
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 60
      g špek
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      l hovězí vývar
    • 3
      ks bobkový list
    • 30
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 280
      g rýže
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa jen zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je hořčicí. Na každý položte 2 plátky slaniny, 1 čtvrtku oloupané cibule, 2 čtvrtky vařeného vejce a malou okurku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Plátky masa pevně smotejte do ruličky a převažte kuchyňským provázkem. V kastrolu, který je možné potom vložit do trouby, rozehřejte olej a ptáčky na něm opečte ze všech stran. Poté přidejte na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájený špek, ještě chvilku opékejte a poté podlijte asi polovinou vývaru, přidejte bobkový list, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Duste asi 1 hodinu, ale průběžně kontrolujte a podlévejte.
3
Ptáčky přendejte z trouby na sporák. Maso vyjměte na prkénko a do omáčky vmíchejte kuličku vytvořenou smícháním mouky a másla. Provařte asi 10 minut. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ptáčky zbavte provázku a vraťte do omáčky, podávejte s rýží.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky z vepřového

Španělské ptáčky z vepřového

Rozlítaný ptáček

Rozlítaný ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená cibule Cibule Dijonská hořčice Hladká mouka Hořčice Hovězí maso Hovězí vývar Máslo Nakládané okurky Olej Pepř mletý Rýže Špek Sůl Vařená vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Americký koláč

Americký koláč

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

56
Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
49
Plněné langoše
Plněné langoše
47
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
45
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Česká premiéra akčního trháku F1 s Bradem Pittem: Heidi řídí jako chlap!

Česká premiéra akčního trháku F1 s Bradem Pittem: Heidi řídí jako chlap!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství často nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství často nevydrží?

Další doporučené recepty:

Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact