Při přípravě jsem se trochu bála, je tam tolik surovin, že jsem si připadala jak pejsek s kočičkou, co pekli dort. Ve výsledku to bylo ale i přes prvotní rozpaky dobré, nicméně asi dávám přednost na suroviny a chutě jednodušší kuchyní, tady toho bylo fakt hrozně moc :)
Tvaroh používám vaničkový. S krájením není žádný problém, vůbec se to nerozpadá. Dělám to do širší kulaté formy (celková výška i s těstem je cca 2cm), ale jde to udělat i jako štrůdl - je to jednodušší. Koláč je výborný teplý i studený.
Tak tie dve kilá, ktoré som za posledné dva týždne, odkedy chodím peši do práce schudla, asi zase naberiem. Je tu všetko, čo milujem. Kto ma má na svedomí ???????????????????
Nádivka bude určitě dobrá, ale u těchto koláčů pak bývá problém s porcováním (zvláště zatepla...)- proto bych se přikláněla k výrobě klasických pirohů (čtverec, přehnout na trojúhelník).
Velice zajimava nadivka, rada vyzkousim. Jaky tvaroh do toho pouzivate? Tvaroh jsem jeste za horka nedelala, proto se radeji zeptam:-))