• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Španělský koláč se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Španělský koláč se špenátem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělský koláč se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 250
      g mražený špenát
    • 250
      g tvaroh
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g šunka
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g sýr
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 10
      ks olivy propíchnuté
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě kulaté placky o průměru přibližně 30 a 35 centimetrů. Větší placku dejte na dno předem vymaštěné a vysypané kulaté formy. Potom nasekejte cibuli na malé kousíčky, žampiony a šunku na proužky, vše osmažte společně se špenátem na troše oleje, přidejte sůl a muškátový květ podle chuti. Jakmile se cibulka zabarví do zlatova, přidejte tvaroh a dále vařte. Poté do směsi vhoďte dvě vajíčka a chvíli míchejte. Nakonec přisypte ještě nastrouhaný sýr a nakrájené olivy. Nechte směs trochu vychladnout a poté ji kydněte na těsto ve formě. Přikryjte směs větší plackou a na krajích těsto pečlivě spojte pomocí vody, aby směs během pečení nevylezla. Nakonec asi na pěti místech těsto propíchněte a potřete ho posledním našlehaným vajíčkem. Během pečení toto můžete ještě opakovat. Dejte dort do trouby a pečte na střední teplotu asi půl hodiny. Dort je hotov, jakmile je povrch zabarven do růžova.
2
Je to fakt rychlá a jednoduchá ňamina, ve Španělsku se to dělá hlavně o Velikonocích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 12. 5. 2013 21:58

    Při přípravě jsem se trochu bála, je tam tolik surovin, že jsem si připadala jak pejsek s kočičkou, co pekli dort. Ve výsledku to bylo ale i přes prvotní rozpaky dobré, nicméně asi dávám přednost na suroviny a chutě jednodušší kuchyní, tady toho bylo fakt hrozně moc :)

  • Veronika Vaňková | 11. 6. 2007 17:48

    Tvaroh používám vaničkový. S krájením není žádný problém, vůbec se to nerozpadá. Dělám to do širší kulaté formy (celková výška i s těstem je cca 2cm), ale jde to udělat i jako štrůdl - je to jednodušší. Koláč je výborný teplý i studený.

  • Tereza - | 4. 6. 2007 13:42

    Tak tie dve kilá, ktoré som za posledné dva týždne, odkedy chodím peši do práce schudla, asi zase naberiem. Je tu všetko, čo milujem. Kto ma má na svedomí ???????????????????

  • Lenka | 4. 6. 2007 13:12

    Nádivka bude určitě dobrá, ale u těchto koláčů pak bývá problém s porcováním (zvláště zatepla...)- proto bych se přikláněla k výrobě klasických pirohů (čtverec, přehnout na trojúhelník).

  • Airan | 4. 6. 2007 12:19

    Velice zajimava nadivka, rada vyzkousim. Jaky tvaroh do toho pouzivate? Tvaroh jsem jeste za horka nedelala, proto se radeji zeptam:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Listové těsto Mražený špenát Muškátový květ Olivy Sůl Šunka Sýr Tvaroh Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Bublanina II.

Bublanina II.

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

68
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
41
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
  • Recepty.cz
  • Španělský koláč se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact