• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Španělské ptáčky z vepřového
Napište svůj komentář k receptu

Španělské ptáčky z vepřového

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 129
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • hladká mouka na zahuštění (případně jíška)
    • pepř mletý
    • 4
      ks vepřové maso - libové
    • 2
      ks vařená vejce
    • špekáček nebo měkký salám
    • 4
      ks nakládané okurky menší
    • 4
      plátek uzený špek nebo slanina
    • vepřový vývar nebo bujon
    • olej
    • nit

Postup přípravy receptu

1
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku (čtvrtku-dle velikosti) špekáčku nebo jinou měkkou uzeninu. Náplň pak v plátku masa dobře a pevně zabalíme, zpevníme provázkem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na trošce oleje (můžeme také přidat vyškvařit uzený špek na kostičky) osmažíme pokrájenou cibuli, pak vložíme orestovat ze všech stran i ptáčky. Vše zalijeme vývarem a za občasného otočení a podlití dusíme doměkka. Před koncem dušení můžeme do omáčky přidat drobně pokrájenou nebo nastrouhanou kyselou okurku.
3
Ptáčky z vývaru vyjmeme a vývar zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, necháme provařit a dle chuti případně ještě dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Zahustit můžeme i jíškou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Z ptáčků odstraníme nitě, rozkrojíme je a podáváme s omáčkou a přílohou - rýže, houskové knedlíky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Rozlítaný ptáček

Rozlítaný ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 27. 2. 2017 21:37

    Výborný jídlo :-)

  • Darča | 24. 1. 2017 21:04

    :-* labúžo to bylo a po 30 minutách bylo maso jako mandličky

  • Macková | 3. 12. 2016 07:17

    U nás je to prověřená jistota úspěchu ;)

  • Ladis | 1. 12. 2016 11:29

    Jednoduché, ale špička, česnek nedávám

  • Monika Cibulková | 26. 10. 2016 17:03

    Byly výborné :-)

  • Hanka | 26. 9. 2016 16:45

    Dělám stejně a je to dobrota a když mám maso z ktrého nejdou plátky, tak udělám takzvaně rozlítaný ptáky.

  • to je jedno | 22. 9. 2016 09:49

    Omotat nití třeba proto, že je po uvaření úhledný utěsněný váleček nebo proto, aby vám jehlice nepoškrábala teflonové dno. Česnek vzhledem ke klasické náplni, nedávám.

  • to je jedno | 22. 9. 2016 09:49

    Omotat nití třeba proto, že je po uvaření úhledný utěsněný váleček nebo proto, aby vám jehlice nepoškrábala teflonové dno. Česnek vzhledem ke klasické náplni, nedávám.

  • Jani | 4. 9. 2016 14:02

    Nemam jehly na ptacky, nit je ok a cesnek nedavat, do ptacku nepatri.

  • Michaela Javorková | 31. 8. 2016 12:37

    Uvařeno, dojedeno, sklizeno a ještě teď se olizujeme :-P byl to vynikající oběd. Díky :-))

  • Franta | 15. 8. 2016 20:43

    Celkem by stačilo kdyby autor napsal, že je recept stejný jako u hovězích ptáčků. Já potírám maso ještě česnekem a nevím proč se ptáček omotává nití, když ho stačí sepnout jehlami. Dělával jsem klasicky hovězí, ale asi 5 let dělám z vykostěných kotlet. Kotletu nakrojím dokrojím a mám jedno krásné maso. Všem u nás chutná víc z vepřového maso je levnější a dřív měkké.

  • Kamila Lencová | 12. 7. 2016 08:57

    Náš favorit <3

  • Lada | 17. 6. 2016 08:49

    Oběd byl včera na jedničku s hvězdičkou. Manžel měl boule za ušima a dětem omáčka taky chutnala. Jen maso jsem jim do omáčky radši nakrájela, protože s nožem jim to ještě moc nejde :D.

  • zuzka | 23. 3. 2016 16:06

    Výborný recept... zvládla jsem to i já jako úplná začátečnice a přítel si omáčku s ptáčky nemohl vynachválit... tento recept jde hned do mé kuchařky :-)

  • Emča | 20. 3. 2016 14:45

    Díky za výborný a bezproblémový recept na pohodový oběd bez zmatků. Bylo to vynikající!

  • Martina | 3. 3. 2016 12:51

    Vyborny obed :-* , dekuji, pochutnali jsme si.

  • allena89
    allena89 | 9. 1. 2016 15:23

    Ptáčky byly opravdu luxusní. Plnila jsem je vejcem, špekáčkem, okurkou a kouskem kapie a mrkve pro barvu. Nejlepší byla ta omáčka. Perfektní recept!

  • allena89
    allena89 | 9. 1. 2016 15:23

    Ptáčky byly opravdu luxusní. Plnila jsem je vejcem, špekáčkem, okurkou a kouskem kapie a mrkve pro barvu. Nejlepší byla ta omáčka. Perfektní recept!

  • Sandra Tomanová | 10. 11. 2015 13:29

    Oběd se mi povedl na jedničku s hvězdičkou a ještě teď se olizujeme. Děkuji za recept :)

  • Marie | 13. 9. 2015 20:32

    Ptáčkové chutnaly bohovsky.

  • Eva | 28. 5. 2015 12:27

    My taky :-))

  • alfa | 20. 5. 2015 22:08

    takhle je mame nejradsi, na hovezi moc nejsme

  • Kováčová | 1. 8. 2014 21:41

    Výborné :-*

  • Dušana | 23. 4. 2014 08:12

    Chutnaly jako vždycky výborně a vzhledem k zásobě vařených vajec z pondělní šlehačky jsem dala do ptáčků rovnou celá vajíčka.

  • jája | 15. 4. 2014 21:16

    Z vepřového masa to nemůže být v žádném případě španělský ptáček, nýbrž vepřový závitek.

  • pája | 15. 4. 2014 21:14

    Z vepřového masa nemůžete tento recept nazývat jako španělský ptáček, ten se dělá jen z hovězíího.

  • OLIVIA | 8. 1. 2014 23:36

    <3 SKUSIM TO POPRVI, VASE RECEPTY NEMAJI ZADNOU CHYBU CHUTNAJI MOC DOBRE OBZVLAST VANOCNI CUKROVY TAKY JSEM DELALA POPRVE NEMAM MATKU OD MALICKA A TAK SE UCIM VARIT OD MALICKA OD LIDI DEKUJI MOC ZE JSEM VAS NASLA. JE TO MOC VSECHNO CHUTNE YUMMII :-)

  • Lenka | 12. 10. 2013 15:37

    Výborné. Ptáčky dělám jenom z vepřového, hovězí dětem nechutná a maso jen vyžvýkají, ale nespolknou.

  • Lucka | 23. 6. 2013 20:51

    dělám je stejně, jsou manželovi oblíbené, s knedlíkem

  • Iva Jurgenova | 27. 4. 2013 11:47

    Moc dobre a rychlejsi nez z hoveziho masa, ktere musim dusit nekdy i pres hodinu. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Nakládané okurky Nit Olej Pepř mletý Špekáček Sůl Uzený špek Vařená vejce Vepřové maso Vepřový vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

32
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-batátový krém
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
19
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
19
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Španělské ptáčky z vepřového
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact