• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Španělské ptáčky z vepřového
Napište svůj komentář k receptu

Španělské ptáčky z vepřového

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 130
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • hladká mouka na zahuštění (případně jíška)
    • pepř mletý
    • 4
      ks vepřové maso - libové
    • 2
      ks vařená vejce
    • špekáček nebo měkký salám
    • 4
      ks nakládané okurky menší
    • 4
      plátek uzený špek nebo slanina
    • vepřový vývar nebo bujon
    • olej
    • nit

Postup přípravy receptu

1
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku (čtvrtku-dle velikosti) špekáčku nebo jinou měkkou uzeninu. Náplň pak v plátku masa dobře a pevně zabalíme, zpevníme provázkem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na trošce oleje (můžeme také přidat vyškvařit uzený špek na kostičky) osmažíme pokrájenou cibuli, pak vložíme orestovat ze všech stran i ptáčky. Vše zalijeme vývarem a za občasného otočení a podlití dusíme doměkka. Před koncem dušení můžeme do omáčky přidat drobně pokrájenou nebo nastrouhanou kyselou okurku.
3
Ptáčky z vývaru vyjmeme a vývar zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, necháme provařit a dle chuti případně ještě dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Zahustit můžeme i jíškou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

4
Z ptáčků odstraníme nitě, rozkrojíme je a podáváme s omáčkou a přílohou - rýže, houskové knedlíky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Rozlítaný ptáček

Rozlítaný ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 27. 2. 2017 21:37

    Výborný jídlo :-)

  • Darča | 24. 1. 2017 21:04

    :-* labúžo to bylo a po 30 minutách bylo maso jako mandličky

  • Macková | 3. 12. 2016 07:17

    U nás je to prověřená jistota úspěchu ;)

  • Ladis | 1. 12. 2016 11:29

    Jednoduché, ale špička, česnek nedávám

  • Monika Cibulková | 26. 10. 2016 17:03

    Byly výborné :-)

  • Hanka | 26. 9. 2016 16:45

    Dělám stejně a je to dobrota a když mám maso z ktrého nejdou plátky, tak udělám takzvaně rozlítaný ptáky.

  • to je jedno | 22. 9. 2016 09:49

    Omotat nití třeba proto, že je po uvaření úhledný utěsněný váleček nebo proto, aby vám jehlice nepoškrábala teflonové dno. Česnek vzhledem ke klasické náplni, nedávám.

  • to je jedno | 22. 9. 2016 09:49

    Omotat nití třeba proto, že je po uvaření úhledný utěsněný váleček nebo proto, aby vám jehlice nepoškrábala teflonové dno. Česnek vzhledem ke klasické náplni, nedávám.

  • Jani | 4. 9. 2016 14:02

    Nemam jehly na ptacky, nit je ok a cesnek nedavat, do ptacku nepatri.

  • Michaela Javorková | 31. 8. 2016 12:37

    Uvařeno, dojedeno, sklizeno a ještě teď se olizujeme :-P byl to vynikající oběd. Díky :-))

  • Franta | 15. 8. 2016 20:43

    Celkem by stačilo kdyby autor napsal, že je recept stejný jako u hovězích ptáčků. Já potírám maso ještě česnekem a nevím proč se ptáček omotává nití, když ho stačí sepnout jehlami. Dělával jsem klasicky hovězí, ale asi 5 let dělám z vykostěných kotlet. Kotletu nakrojím dokrojím a mám jedno krásné maso. Všem u nás chutná víc z vepřového maso je levnější a dřív měkké.

  • Kamila Lencová | 12. 7. 2016 08:57

    Náš favorit <3

  • Lada | 17. 6. 2016 08:49

    Oběd byl včera na jedničku s hvězdičkou. Manžel měl boule za ušima a dětem omáčka taky chutnala. Jen maso jsem jim do omáčky radši nakrájela, protože s nožem jim to ještě moc nejde :D.

  • zuzka | 23. 3. 2016 16:06

    Výborný recept... zvládla jsem to i já jako úplná začátečnice a přítel si omáčku s ptáčky nemohl vynachválit... tento recept jde hned do mé kuchařky :-)

  • Emča | 20. 3. 2016 14:45

    Díky za výborný a bezproblémový recept na pohodový oběd bez zmatků. Bylo to vynikající!

  • Martina | 3. 3. 2016 12:51

    Vyborny obed :-* , dekuji, pochutnali jsme si.

  • allena89
    allena89 | 9. 1. 2016 15:23

    Ptáčky byly opravdu luxusní. Plnila jsem je vejcem, špekáčkem, okurkou a kouskem kapie a mrkve pro barvu. Nejlepší byla ta omáčka. Perfektní recept!

  • allena89
    allena89 | 9. 1. 2016 15:23

    Ptáčky byly opravdu luxusní. Plnila jsem je vejcem, špekáčkem, okurkou a kouskem kapie a mrkve pro barvu. Nejlepší byla ta omáčka. Perfektní recept!

  • Sandra Tomanová | 10. 11. 2015 13:29

    Oběd se mi povedl na jedničku s hvězdičkou a ještě teď se olizujeme. Děkuji za recept :)

  • Marie | 13. 9. 2015 20:32

    Ptáčkové chutnaly bohovsky.

  • Eva | 28. 5. 2015 12:27

    My taky :-))

  • alfa | 20. 5. 2015 22:08

    takhle je mame nejradsi, na hovezi moc nejsme

  • Kováčová | 1. 8. 2014 21:41

    Výborné :-*

  • Dušana | 23. 4. 2014 08:12

    Chutnaly jako vždycky výborně a vzhledem k zásobě vařených vajec z pondělní šlehačky jsem dala do ptáčků rovnou celá vajíčka.

  • jája | 15. 4. 2014 21:16

    Z vepřového masa to nemůže být v žádném případě španělský ptáček, nýbrž vepřový závitek.

  • pája | 15. 4. 2014 21:14

    Z vepřového masa nemůžete tento recept nazývat jako španělský ptáček, ten se dělá jen z hovězíího.

  • OLIVIA | 8. 1. 2014 23:36

    <3 SKUSIM TO POPRVI, VASE RECEPTY NEMAJI ZADNOU CHYBU CHUTNAJI MOC DOBRE OBZVLAST VANOCNI CUKROVY TAKY JSEM DELALA POPRVE NEMAM MATKU OD MALICKA A TAK SE UCIM VARIT OD MALICKA OD LIDI DEKUJI MOC ZE JSEM VAS NASLA. JE TO MOC VSECHNO CHUTNE YUMMII :-)

  • Lenka | 12. 10. 2013 15:37

    Výborné. Ptáčky dělám jenom z vepřového, hovězí dětem nechutná a maso jen vyžvýkají, ale nespolknou.

  • Lucka | 23. 6. 2013 20:51

    dělám je stejně, jsou manželovi oblíbené, s knedlíkem

  • Iva Jurgenova | 27. 4. 2013 11:47

    Moc dobre a rychlejsi nez z hoveziho masa, ktere musim dusit nekdy i pres hodinu. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Nakládané okurky Nit Olej Pepř mletý Špekáček Sůl Uzený špek Vařená vejce Vepřové maso Vepřový vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Dort srdce

Dort srdce

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

61
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Španělské ptáčky z vepřového
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact