• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Španělské ptáčky
Napište svůj komentář k receptu

Španělské ptáčky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g hovězí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 200
      g měkký salám
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými vejci, nudličkami okurky, svineme, spíchneme jehlami na závitky a poprášíme hladkou moukou. Tuk vložíme do kastrolu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme připravené ptáčky, které po všech stranách opečeme.
2
Pak maso podlijeme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Hotovou šťávu ochutíme citronovou šťávou. Ptáčky podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helraj | 11. 2. 2016 14:02

    no fuuuuj!!!!!!!!!!!!

  • Polreich | 4. 4. 2015 20:21

    Já osobně zaleji při dušení masa 750ml kečupu smíchaný se 4 polévko.lžící Podravky. Výborné je ke konci nasypat koření z čínské polévky. Omáčka pak dostane jemnou chuť.

  • Marie | 26. 5. 2014 17:48

    :-\ :D

  • monika | 4. 10. 2013 22:42

    nekdo pece,treba ja pecu i gulas,ma pak luxusni chut a maso krasne mekke

  • Outlaws | 29. 7. 2013 13:49

    Ta barva ptáčku na hlavní fotografie je "fialovy hnus" :-$

  • Mentor | 24. 4. 2013 13:11

    Čeština nezná pojem okurek, to je moravština. Okurka je ženského rodu, podobně jako placka, žádný placek.

  • fajne | 1. 2. 2013 20:17

    ptáčky jsem nezabalil ale udělal je tzv. rozlétané přidal při vaření kousek bujonu a ingredience, které se mají dát dovnitř ptáčka jsem přidal nakrájené do omáčky,nakonec malinko zalil smetanou a je to fakt fajne, doporučuje fajne ;-)

  • tina | 30. 7. 2012 09:19

    :-D

  • Jana | 14. 4. 2012 19:18

    To sem ale nepatří, že :-D

  • Jarouš | 31. 3. 2012 20:37

    Čeština nezná tvar dvěmi, pouze dvěma, ve všech rodech.

  • Lenka | 18. 1. 2012 12:19

    Nepečeme přeci omáčku v troubě.

  • Lenka | 18. 1. 2012 12:17

    no vážně :-D :-D :-D

  • Milča | 4. 1. 2012 17:57

    Tak to už potom ale nejsou ptáčky :D :-$

  • Kšanda | 24. 10. 2011 16:03

    Ještě bych přidal špek.

  • Ascher | 13. 10. 2011 08:24

    To je ono!

  • Haňousek | 14. 7. 2011 18:35

    Mňam, mňam, mňam....

  • Ladia
    Ladia | 22. 6. 2011 10:01

    Na fotce ji mám pod špagetama :-P

  • nnln | 21. 6. 2011 15:26

    ta vypečená šťáva je z té vody kterou se podlévá a tuku který se vypéká z masa a salámu.. je třeba prostě podlévat podle potřeby tak, ať nějaká šťáva je

  • monak
    monak | 21. 6. 2011 13:09

    pořád nechápu, kde jste vzala tu vypečenou šťávu...... :-(

  • myšlenka | 5. 6. 2011 15:45

    Tak já nevím, ale opět je pokrm "nasucho", nikde nevidím tu omáčku, u jiného pokrmu chyběla popisovaná šťáva. Vy tu omáčku po zhotovení na maso nepoužijete? To fakt nechápu. :-(

  • ifka77 | 19. 2. 2011 10:31

    Děkuji za recept. Já ještě přidala ke konci do omáčky trochu smetany sladké a kysané a všichni si doma velmi pochutnali.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 16. 2. 2011 19:24

    Klasika, která nezklame, přidávám nakonec smetanu na zjemnění, místo měkkého salámu někdy dávám Váhalovu slaninu, přidávám :-) 1.

  • bobeš | 22. 12. 2010 09:48

    ...no a taky by jste mohli vynechat maso a místo rýže - hranolky...

  • jana | 19. 12. 2010 12:13

    mooc dobry recept vazne mooooc dobry :-)

  • Jarynka | 30. 11. 2010 12:51

    Já to dělám zase takhle podle maminky: plátky masa naklepu, posolím, popepřím, patřu obyč. hořčicí. Náplň je - měsíčky cibule, proužek uzeného špeku, 1/2 okurky, osminku vejce. Zabalím a spojím dvěmi párátky. Ostatní stejné .....Nakonec zahutím zádělkou z hladké mouky a vody do které přidám rovněž trochu hořčice. Maso vyndám, vyparátkuju, omáčku propasíruju a maso dám zpět do ní. Hořčice tomu dá šmrnc, že budete koukat!!!!

  • 1982Petula
    1982Petula | 27. 11. 2010 11:25

    Dělám ptáčky podle tohoto receptu již poněkolikáté a vždy s obrovským úspěchem. Jen nepoužívám jehlu na závitky, ale obyčejnou nit, protože jsem méně zručná. Ale samozřejmě toto moje zlehčení nemá vliv na vynikající chuť a jednoduchost receptu.

  • Kiki | 26. 11. 2010 09:47

    Bezvadny receptik ... ;-) ;-) ;-) ;-)

  • pandanda
    pandanda | 21. 11. 2010 18:18

    Když ptáčci byli hotoví, vyjmul jsem je z kastrolu a do něj přidal smetanu,trošku pepře a soli a lehce hladké mouky, rozmixoval a senzační výsledek :) Vřele doporučuju tuhle ověřenou baštu ! Výborné

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 20. 11. 2010 17:00

    Výborné,výborné,výborné! A citron je tou pravou "třešničkou na dortu".Díky

  • Věra | 16. 11. 2010 22:42

    Výborný recept, sklidil u rodiny velký úspěch. Jen jsem dovnitř přidala malý proužek uzené slaniny.

  • Jíťa | 15. 11. 2010 14:52

    Tak já je zkusím na zítřek udělat:-) <:-)

  • Honza | 12. 11. 2010 19:52

    Výborný recept, dělám to tak dlouhá léta, dovnitř dávám ještě osminu červené kapie, mňam, mňam

  • jan | 28. 10. 2010 11:03

    taky tam dávan špek. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2010 15:44

    Všimla jsem si, že u vícero receptů je na osolení masa psána špetka soli. Špetkou soli maso neosolíte ;-) Špetka je tolik, kolik soli nebo koření chytneme palcem a ukazováčkem. Dále nechápu proč je recept zařazen v přílohách, knedlících a rýži :-$

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 15:40

    1*-dělám i rozlítané,když nejsou plátky na naplnění :-))

  • veverka | 15. 10. 2010 12:01

    zkuste přidat plátek špeku nebo anglické slaniny. Maso je šťavnatější.

  • Tom | 10. 10. 2010 19:26

    diky v sobotu to dame tom und tom

  • petr oulicky | 29. 5. 2009 18:39

    60 minut nesmysl s přípravou a v papiňáku možná!

  • Olga Zehnalová | 3. 9. 2008 18:14

    Pán Patrick, ale keď sa vtáčky zalejú čo i len trochou vody alebo vývaru, tak sa neopekajú ale dusia. Ja ich najskôr prudko opečiem zo všetkých strán aby sa mäso zatiahlo, vyberiem, pridám cibuľu , posmažím, vrátim naspäť vtáčky ,podlejem a potom dusím do zmäknutia.

  • Marketa Kokoskova | 3. 9. 2008 13:47

    vyborny recept mockrat dekuji za nej.pritel to jedl po prve tim ze je rakusak tak moc ceskou kuchyni nezana a tohle mu jiz dnes varim po druhe a nemuze si to vynachvalit tak jeste jenou DEKUJEME Marketa a Alex

  • Jana Pobjecka | 11. 7. 2008 15:34

    Chtela bych podekovat za tento recept.VYpada jednoduse a vse clovek pochopi.Prave je dusim v hrnci a voni mi presne jako od mamky,kdyz jsem jeste s ni bydlela .Tak jsem si zavzpominala jak ji kdysi voneli.Moc se na ne tesim.A doufam ze budou priteli chutnat az prijde z prace.

  • Sylva Karešová | 16. 3. 2008 19:30

    Moje babička dělá ptáčky z kuřecího masa.. já ani jiné nejím a i pro babičku a dědu je to tak lehčí, dietnější. Nedává tam ani salám, ani vejce. To taky zejména kvůli mně :-D Ale okurek rozhodně, dá tomu zvláštní chuť. Jinak tam dává i mrkev a petržel, myslím. Vždy to jíme s rýží. Je to moc dobré jídlo. Napadlo mě, že by to nemuselo být špatné i se sýrem a třeba brokolicí, nebo špenátem... prostě tak nějak si zaexperimentovat. Ale to jsme zatím nezkoušeli, neboť takto by to zase nejedl můj přítel.

  • petra š | 15. 3. 2008 20:45

    Já do ptáčků dávám vždy domácí uzený špek a ještě ho přidávám do omáčky.Mohu opravdu vřele doporučit.Je pak opravdu vynikající.

  • Marie H. | 20. 2. 2008 17:09

    Patricku, mně je jedno, odkud recepty jsou, ale úplně stejně připravoval ptáčky tuto neděli Ivan Vodochodský v pořadu Rady ptáka Loskutáka. Inovace je to výborná ale bohužel ne Vaše.

  • Patrick Schmitt | 20. 2. 2008 13:17

    Osobně tam nedávám sterilovaný okurek a měkký salám, zato pikantní klobásku, opraženou slaninku a cibuli (eventuálně minimum kaparů). Když jsou plátky kýty dost velké, šikovně se zamotají a dají do středně velkého hrnce natěsno, není třeba je zamotat. Při tomto postupu ani tu na kostičky nakrajenou cibuli v hrnci a ptáčky nesmažim klasicky, nybrž vymažu kastrol máslem či sádlem, eventuálne posypu troškou mouky se solí a zaliju trochou vývaru a pak ptáčky nějakou dobu opékám. Potom kastról uzavřu a dusím až než je maso hotové. Vyndám ptáčky, šťávu vysmažím do tuku, přidám divoké koření, taky přidám trochu citrónové šťávy, zaliju vývarem, řádně provařím, výjmu koření, omáčku rozmixuju, přidám do ní opraženou angl. slaninku a ptáčky v ní prohřeju. Z části rodinný recept, z části moje inovace. ;-)

  • Václav Bušek | 13. 1. 2008 10:41

    Musím říci že i pro samotného chlapa je to naprostojednoduchá záležitost a navíc velice chutné . Jenom má zručnost je pořád zřejmě malá, neboť jsem vše i s uvařením rýže dělal 1 1/2 hodiny .Snad časem Vás milé kuchařky doženu .

  • Jitka Bublová | 3. 10. 2007 13:07

    Dělám ptáčky přesně stejně, jen ještě s cibulí osmahnu na kostičky nakrájený špek. A dělám v papíňáku, po podlití hrnec uzavřu a za půl hodinky je hotovo.

  • Janka | 2. 10. 2007 00:09

    Ptacky jsem delavala a docela uspesne. Jen nevim, jak je zvladnout za 60 minut. Normalne je totiz delam 2-3 hodiny.

  • Petr alias Feda | 9. 9. 2007 18:54

    Zkuste do ptačku dat domaci vyuzeny spek a napiste mi co jste na to rikaly dobrou chut Feda

  • simona boumova | 22. 8. 2006 20:30

    dělala jsem je poprvé a myslím, že se mi povedly a byly i moc chutné.pro zjemnění a křehkost jsem je ještě asi na 2 hodiny dala do sojovky.-to mi poradila prodavačka v mase.

  • sweety | 22. 8. 2006 13:38

    Dělám je takřka stejně, ale ještě do náplně přidávám pláteček špeku. Nádherně to provoní. Mňam, asi se do nich brzy pustím.

  • Zlatka | 25. 3. 2006 18:57

    Rodina je má moc ráda, se smetanou i bez ní. Aspoň mužu kombinovat knedlíky i rýži. Je to prostě bomba a navíc mám doma masožravce, tak si dovedete představit co mám za práci v kuchyni

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 12:25

    Plním vtáčky špalíčkom slaniny, mrkvy, kyslej uhorky a osminkou vajíčka. Ale nech je to plnené čímkoľvek, vtáčky sú dobré.

  • Verunkaaa | 25. 2. 2006 21:24

    AHUJIK!!Mno tak tento recept je vybornej!!!znam i falesne ptacky!!sem vyucena kucharka a tak vim co je dobre!tak tioto jidlo je fakt dobryy!!! MNAM!!delala sem tio na zkousky a dostala sme za 1!!

  • Michaela Atherton | 5. 12. 2005 15:13

    Muj manzel neni moc na klasicka ceska jidla, ale po ptackach se jen olizoval. Jen jsem misto salamu pouzila anglickou slaninu. Priste zkusim tip se smetanou...

  • Jana Stulíková | 14. 6. 2005 00:09

    A zkusili jste ptáčky na smetaně? To se tady u nás v Zpč. kraji hodně dělá.Prostě omáčku zalít sladkou smetanou s moukou k zahuštění. Doma by mi nikdo nejedl hnědé ptáčky.

  • Maida | 18. 5. 2005 18:36

    no, klasické ptáčky. Jinak je ani neumím.

  • Renata | 18. 5. 2005 15:17

    Od té doby, co jsem uvařila ptáčky podle tohoto receptu, je musím dělat minimálně jednou za 14 dní.Jsem víceméně nepoznamenána kuchařským uměním a tenhle recept mě vynesl až na kulinářský Olymp! Moc za něj děkuji!!!!

  • andrea | 17. 10. 2004 06:44

    Delala jsem je poprve podle tohoto receptu a musim rict ze byly vynikajici a to jsem antitalent na vareni vubec.super

  • bin | 4. 10. 2004 13:52

    Jsem naprostý dement na vaření, ale podle tohoto receptu jsem zvládl ukmochtit ptáčky, že jsem se ještě několik dnů olizoval.Mňam.

  • hana Špunarová | 29. 7. 2004 17:36

    výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Máslo Měkký salám Nakládané okurky Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

102
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
34
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
29
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
28
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Španělská paella krok za krokem
Španělská paella krok za krokem
Španělská polévka
Španělská polévka
Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
  • Recepty.cz
  • Španělské ptáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact