no fuuuuj!!!!!!!!!!!!
Já osobně zaleji při dušení masa 750ml kečupu smíchaný se 4 polévko.lžící Podravky. Výborné je ke konci nasypat koření z čínské polévky. Omáčka pak dostane jemnou chuť.
:-\
nekdo pece,treba ja pecu i gulas,ma pak luxusni chut a maso krasne mekke
Ta barva ptáčku na hlavní fotografie je "fialovy hnus" :-$
Čeština nezná pojem okurek, to je moravština. Okurka je ženského rodu, podobně jako placka, žádný placek.
ptáčky jsem nezabalil ale udělal je tzv. rozlétané přidal při vaření kousek bujonu a ingredience, které se mají dát dovnitř ptáčka jsem přidal nakrájené do omáčky,nakonec malinko zalil smetanou a je to fakt fajne, doporučuje fajne ;-)
:-D
To sem ale nepatří, že :-D
Čeština nezná tvar dvěmi, pouze dvěma, ve všech rodech.
Nepečeme přeci omáčku v troubě.
no vážně :-D :-D :-D
Tak to už potom ale nejsou ptáčky :-$
Ještě bych přidal špek.
ta vypečená šťáva je z té vody kterou se podlévá a tuku který se vypéká z masa a salámu.. je třeba prostě podlévat podle potřeby tak, ať nějaká šťáva je
Tak já nevím, ale opět je pokrm "nasucho", nikde nevidím tu omáčku, u jiného pokrmu chyběla popisovaná šťáva. Vy tu omáčku po zhotovení na maso nepoužijete? To fakt nechápu. :-(
Děkuji za recept. Já ještě přidala ke konci do omáčky trochu smetany sladké a kysané a všichni si doma velmi pochutnali.
Klasika, která nezklame, přidávám nakonec smetanu na zjemnění, místo měkkého salámu někdy dávám Váhalovu slaninu, přidávám :-) 1.
...no a taky by jste mohli vynechat maso a místo rýže - hranolky...
mooc dobry recept vazne mooooc dobry :-)
Já to dělám zase takhle podle maminky: plátky masa naklepu, posolím, popepřím, patřu obyč. hořčicí. Náplň je - měsíčky cibule, proužek uzeného špeku, 1/2 okurky, osminku vejce. Zabalím a spojím dvěmi párátky. Ostatní stejné .....Nakonec zahutím zádělkou z hladké mouky a vody do které přidám rovněž trochu hořčice. Maso vyndám, vyparátkuju, omáčku propasíruju a maso dám zpět do ní. Hořčice tomu dá šmrnc, že budete koukat!!!!
Dělám ptáčky podle tohoto receptu již poněkolikáté a vždy s obrovským úspěchem. Jen nepoužívám jehlu na závitky, ale obyčejnou nit, protože jsem méně zručná. Ale samozřejmě toto moje zlehčení nemá vliv na vynikající chuť a jednoduchost receptu.
Bezvadny receptik ... ;-) ;-) ;-) ;-)
Když ptáčci byli hotoví, vyjmul jsem je z kastrolu a do něj přidal smetanu,trošku pepře a soli a lehce hladké mouky, rozmixoval a senzační výsledek Vřele doporučuju tuhle ověřenou baštu ! Výborné
Výborné,výborné,výborné! A citron je tou pravou "třešničkou na dortu".Díky
Výborný recept, sklidil u rodiny velký úspěch. Jen jsem dovnitř přidala malý proužek uzené slaniny.
Tak já je zkusím na zítřek udělat:-) <:-)
Výborný recept, dělám to tak dlouhá léta, dovnitř dávám ještě osminu červené kapie, mňam, mňam
taky tam dávan špek. ;-)
Všimla jsem si, že u vícero receptů je na osolení masa psána špetka soli. Špetkou soli maso neosolíte ;-) Špetka je tolik, kolik soli nebo koření chytneme palcem a ukazováčkem. Dále nechápu proč je recept zařazen v přílohách, knedlících a rýži :-$
zkuste přidat plátek špeku nebo anglické slaniny. Maso je šťavnatější.
diky v sobotu to dame tom und tom
60 minut nesmysl s přípravou a v papiňáku možná!
Pán Patrick, ale keď sa vtáčky zalejú čo i len trochou vody alebo vývaru, tak sa neopekajú ale dusia. Ja ich najskôr prudko opečiem zo všetkých strán aby sa mäso zatiahlo, vyberiem, pridám cibuľu , posmažím, vrátim naspäť vtáčky ,podlejem a potom dusím do zmäknutia.
vyborny recept mockrat dekuji za nej.pritel to jedl po prve tim ze je rakusak tak moc ceskou kuchyni nezana a tohle mu jiz dnes varim po druhe a nemuze si to vynachvalit tak jeste jenou DEKUJEME Marketa a Alex
Chtela bych podekovat za tento recept.VYpada jednoduse a vse clovek pochopi.Prave je dusim v hrnci a voni mi presne jako od mamky,kdyz jsem jeste s ni bydlela .Tak jsem si zavzpominala jak ji kdysi voneli.Moc se na ne tesim.A doufam ze budou priteli chutnat az prijde z prace.
Moje babička dělá ptáčky z kuřecího masa.. já ani jiné nejím a i pro babičku a dědu je to tak lehčí, dietnější. Nedává tam ani salám, ani vejce. To taky zejména kvůli mně :-D Ale okurek rozhodně, dá tomu zvláštní chuť. Jinak tam dává i mrkev a petržel, myslím. Vždy to jíme s rýží. Je to moc dobré jídlo. Napadlo mě, že by to nemuselo být špatné i se sýrem a třeba brokolicí, nebo špenátem... prostě tak nějak si zaexperimentovat. Ale to jsme zatím nezkoušeli, neboť takto by to zase nejedl můj přítel.
Já do ptáčků dávám vždy domácí uzený špek a ještě ho přidávám do omáčky.Mohu opravdu vřele doporučit.Je pak opravdu vynikající.
Patricku, mně je jedno, odkud recepty jsou, ale úplně stejně připravoval ptáčky tuto neděli Ivan Vodochodský v pořadu Rady ptáka Loskutáka. Inovace je to výborná ale bohužel ne Vaše.
Osobně tam nedávám sterilovaný okurek a měkký salám, zato pikantní klobásku, opraženou slaninku a cibuli (eventuálně minimum kaparů). Když jsou plátky kýty dost velké, šikovně se zamotají a dají do středně velkého hrnce natěsno, není třeba je zamotat. Při tomto postupu ani tu na kostičky nakrajenou cibuli v hrnci a ptáčky nesmažim klasicky, nybrž vymažu kastrol máslem či sádlem, eventuálne posypu troškou mouky se solí a zaliju trochou vývaru a pak ptáčky nějakou dobu opékám. Potom kastról uzavřu a dusím až než je maso hotové. Vyndám ptáčky, šťávu vysmažím do tuku, přidám divoké koření, taky přidám trochu citrónové šťávy, zaliju vývarem, řádně provařím, výjmu koření, omáčku rozmixuju, přidám do ní opraženou angl. slaninku a ptáčky v ní prohřeju. Z části rodinný recept, z části moje inovace. ;-)
Musím říci že i pro samotného chlapa je to naprostojednoduchá záležitost a navíc velice chutné . Jenom má zručnost je pořád zřejmě malá, neboť jsem vše i s uvařením rýže dělal 1 1/2 hodiny .Snad časem Vás milé kuchařky doženu .
Dělám ptáčky přesně stejně, jen ještě s cibulí osmahnu na kostičky nakrájený špek. A dělám v papíňáku, po podlití hrnec uzavřu a za půl hodinky je hotovo.
Ptacky jsem delavala a docela uspesne. Jen nevim, jak je zvladnout za 60 minut. Normalne je totiz delam 2-3 hodiny.
Zkuste do ptačku dat domaci vyuzeny spek a napiste mi co jste na to rikaly dobrou chut Feda
dělala jsem je poprvé a myslím, že se mi povedly a byly i moc chutné.pro zjemnění a křehkost jsem je ještě asi na 2 hodiny dala do sojovky.-to mi poradila prodavačka v mase.
Dělám je takřka stejně, ale ještě do náplně přidávám pláteček špeku. Nádherně to provoní. Mňam, asi se do nich brzy pustím.
Rodina je má moc ráda, se smetanou i bez ní. Aspoň mužu kombinovat knedlíky i rýži. Je to prostě bomba a navíc mám doma masožravce, tak si dovedete představit co mám za práci v kuchyni
Plním vtáčky špalíčkom slaniny, mrkvy, kyslej uhorky a osminkou vajíčka. Ale nech je to plnené čímkoľvek, vtáčky sú dobré.
AHUJIK!!Mno tak tento recept je vybornej!!!znam i falesne ptacky!!sem vyucena kucharka a tak vim co je dobre!tak tioto jidlo je fakt dobryy!!! MNAM!!delala sem tio na zkousky a dostala sme za 1!!
Muj manzel neni moc na klasicka ceska jidla, ale po ptackach se jen olizoval. Jen jsem misto salamu pouzila anglickou slaninu. Priste zkusim tip se smetanou...
A zkusili jste ptáčky na smetaně? To se tady u nás v Zpč. kraji hodně dělá.Prostě omáčku zalít sladkou smetanou s moukou k zahuštění. Doma by mi nikdo nejedl hnědé ptáčky.
no, klasické ptáčky. Jinak je ani neumím.
Od té doby, co jsem uvařila ptáčky podle tohoto receptu, je musím dělat minimálně jednou za 14 dní.Jsem víceméně nepoznamenána kuchařským uměním a tenhle recept mě vynesl až na kulinářský Olymp! Moc za něj děkuji!!!!
Delala jsem je poprve podle tohoto receptu a musim rict ze byly vynikajici a to jsem antitalent na vareni vubec.super
Jsem naprostý dement na vaření, ale podle tohoto receptu jsem zvládl ukmochtit ptáčky, že jsem se ještě několik dnů olizoval.Mňam.
výborné