Šunku nasekáme na drobné kousíčky. Na pánvi rozpálíme trošku oleje, rozklepneme 3 vejce, trošičku osolíme. Když se dopékají, posypeme je sekanou šunkou a vejce opatrně lopatkou podebereme a přeložíme na polovinu. Necháme dopéct a dáme je na talíř. Posypeme strouhaným křenem. Takto upravíme i další vejce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eligie Materová
|3. 10. 2010 18:52
Jsem z Kutné Hory a pamatuji pověstný malínský křen. Je pravda, že křen je plevel, ale taky je umění ho správně pěstovat. Netroufám si citovat cizí příspěvky, proto jen odkazuji na týden.cz - malínský křen.
Tereza Jarčušková
|22. 3. 2006 07:09
To ma prekvapilo, že sa chren nedarí vypestovať v Španielsku, veď je to burina, ktorú keď si raz dáte do záhrady, máte problém ju odstrániť. Ja ju mám len v kúte záhrady pod stromami, medzi zeleninu by som sa ho ani neopovážila dať. Koreň vykopáva manžel . Máte pravdu, že ten nakladný nestojí za nič. Ale keď prídete domov, kúpte si čerstvý, dá sa dlho skladovať a nestratí chuť. : )))
Andrea
|21. 3. 2006 17:18
Je pravda, že existuje Ruské vajíčko a v Rusku ho nepoznajú, tiež je pravda, že máme Španielske vtáčky a v Španielsku ich tiež nikto nepozná. Tieto jedlá by ovšem nebol žiadny problém v spomínaných krajinách pripraviť. Čo ale nie je možné, je pripraviť Španielske vajíčka, pretože tu neexistuje chren a ani sa ho nedarí vypestovať (klíma, zloženie pôdy atď.) . My si ho tiež nosíme z trhu vo Viedni... Existuje (zriedka) konzervovaný z Nemecka, bez chuti a úplne vyprchaný.