• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Španělská tortilla
Napište svůj komentář k receptu

Španělská tortilla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělská tortilla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory menší
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce, po cca 5 minutách přídáme nakrájenou cibuli a oboje smažíme do té doby, než brambory změknou a cibule začne vonět.
2
Mezitím rozmícháme vejce v misce, osolíme je a přímo do misky přidáme osmažené brambory s cibulí. Chvíli počkáme, než se brambory vajíčkem nasáknou a poté celou směs nalijeme na malou pánev (malou proto, aby byla tortilla co nejtlustější). Smažíme cca 4 minuty na mírném ohni a pomocí talířku tortillu alepoň dvakrát otočíme tak, aby se prosmažila v celé své tlouštce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová španělská tortilla

Bramborová španělská tortilla

Španělská česnečka

Španělská česnečka

Španělská polévka

Španělská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 22. 6. 2011 12:44

    Souhlasím s tou výslovností, ještě si vzpomínám jak mě má host-family učila vyslovovat to lj :-D A tortilly dělali s olivovým olejem a cibule se dávala hned do základu. A říkali chorizo a patatas, nikoliv churizo a papates....

  • Martin | 1. 6. 2011 13:48

    K výborné španělštině bych podotknul: :) Tortilla de papates = Tortilla de papatas "Churizem" = chorizo :-D Dlouho sem se tak nepobavil, díky za recept !!

  • zuza | 2. 2. 2011 13:57

    Tento recept znám už dlouho a puvodne jsem ho viděla ještě s ogrilovanou a oloupanou paprikou. Většinou do tortilly přidávám co je zrovna po ruce - vyborné s houbami, rajčaty, lilkem,... Každopádně když navštívíte Španělsko a dojdou finance, tak základní verzí - pouze brambory a vejce - Vám nabídnou v každém kostele ;-)

  • zuzana mayerova | 16. 2. 2010 12:04

    Jenom bych chtela rict, ze ziju ve Spanelsku a nekdo dava cibuli i rovnou dovnitr. Kazda domacnost ma asi svoji verzi....

  • Nela | 9. 5. 2008 17:11

    Naprosto souhlasím s Patrickem, není dobrý nápad se hádat s někým kdo ví víc, no a už vůbec nemá cenu se hádat s někým kdo VŠEMU rozumí nejlíp :-)))

  • Patrick Schmitt | 9. 5. 2008 14:41

    Tak, ja nevim, jak Vy, ale špaňelsky jsem se učil dosti dlouho, abych věděl, že se ll da číst buď jako lj nebo jako j, takže se určitě nenechám poučovat. Recept, který se autorka pokusila napodobit se jmenuje buď "Tortilla Española" nebo "Tortilla de patates" anebo česky "španělská" či "bramborová omeleta". Čeština pod slovem tortilla rozumí totiž tortillu mexickou, tedy kukuřičnou, a proto je zdejší překlad nepřesný a vede k chybné úvaze. A nechtěl jsem nic říkat, ale správný poměr ingrediencí je 5-6 vajec na 1 kg brambor a olej se používá výhradně olivový (nešetří se), cibule se dává až na hotovou placku, nikoliv do těsta a lze dle chuti obložit vším možným jako je např. Churizem, šunkou, žampiony nebo (kdo chce i) sýrem. Takže si myslím, že není dobrý nápad se hádat s někým, kdo ví víc. A vůbec...diskuze o názvech jsou trapné, proto bychom toho na tomto místě už měli nechat.

  • eli | 9. 5. 2008 13:54

    Přesně tak, tohle je ŠPANĚLSKÁ tortilla a mám dojem že pro Španěly se tak jmenuje odjakživa. Moje kamarádka z Valencie jí někdy dělala i s červenou kapií.

  • Eva Červenková | 9. 5. 2008 10:50

    no já nevím jak vy pane patricku, ale já španělsky umím celkem dobře a rozhodně bych to takto nečetla, nýmbž ,,tortija"..a jinak ohledně těch placek, to jsou sice také tortilly ale tohle je španělská tortilla..

  • Patrick Schmitt | 8. 5. 2008 19:28

    Paní Tereza má pravdu. Tortilla (čti správně tortilja) je kukuřičná placka a ostatní placky si tak říkají spíše neprávem. Nicméně recept zní velmi chutně.

  • Sylva Karešová | 8. 5. 2008 17:40

    Terezo, taky si myslím... ale možná se dá tortillou nazvat vícero placek :-o

  • Tereza J. | 8. 5. 2008 14:59

    Tortilly sú kukuričné placky, nie ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Bez lepku Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Minestrone

Minestrone

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake
27
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
23
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
17
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

Jitka Boho v slzách: Zemřela známá česká hudebnice!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Španělská tortilla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact