Do velkého džbánu nalijeme víno, přidáme cukr, koňak a promícháme. Přidáme na malé kousky nakrájený omytý pomeranč, citron i s kůrou (pokud možno chemicky neošetřenou), nektarinky, jablko a jahody. Necháme v chladničce alespoň 6 hodin chladit. Před podáváním přidáme kostky ledu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
m.r.i.a
|26. 8. 2012 23:10
take si myslim, ze konak v sangrii neni (potreba)..nicmene nechapu, proc pi Bunova nezalozi(te) novy recept, jak ma tedy sangrie vypadat (kdyz (jste) delsi dobu ve Spanelsku zila!!!) a pise(te) to tu pouze do komentaru...!? :-\
Zdenda
|10. 7. 2012 16:45
Na dovolené ve Španělsku byla Sangria nejoblíbenějším večerním občerstvením. Žádný koňak tam nebyl, jen víno, ovoce a led. Bylo to super a dělám to tak i doma.
ivan
|1. 2. 2012 23:13
v Španielsku som bol síce už pred 16 rokmi, ale jedno si pamätám určite v sangrii žiadny vaječný koňak nebol. Len ovocie, červené víno a ľad.
Jana Krejčová
|31. 8. 2004 09:50
Souhlasím s komentářem pí. Bunové, zkoušela jsem Sangii dle jejího receptu, šťávu jsem dala jen z jedné poloviny citronu a opravdu to byla Sangria, jakou pijeme o dovolené ve Španělsku. Díky moc za recept.
Jana Bunová
|13. 8. 2004 14:15
Sangria se skládá v poměru 1l vína, 1/2l pomerančové štávy, 1/4l citronové šťávy, ovoce(především pomeranče, citrony, jahody aj. dle fantazie) cukr - ten kóňak není vůbec nutvý... a chlazení 6h.to je trochu přehnané bohatě stačí 30min.... a mnozí španělé koňak vůbec nedávají... ve španělsku jsem delši dobu žila