g
chleba
francouzský nebo italský - pokrájený na kostičky
1
l
zeleninový vývar
3
sklenice
česnek
rozetřený
1
ks
cibule
pokrájená
1
ks
zelená paprika
zbavená semínek a nakrájená
4
lžíce
olivový olej
0,50
lžička
chilli
práškové - na ozdobení
Česnekový chleba
15
g
sýr čedar
4
plátek
bageta
nebo ciabatta
4
lžíce
olivový olej
2
stroužek
česnek
rozetřený
chilli
práškové - na ozdobení
Postup přípravy receptu
1
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej.
2
Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne. Přidejte práškové chilli a rajčata a poduste vše na středním plameni, dokud směs nezhoustne. Přidejte na kostičky pokrájený chléb a vývar a vařte dalších 10-15 minut do zhoustnutí polévky.
3
Mezitím si připravte česnekový chléb. Na středně rozpáleném grilu opečte krajíce chleba. Každý krajíc pokapejte olejem, vetřete do něj česnek. Posypte sýrem a nechte ještě 2-3 minuty grilovat, dokud se sýr nerozpustí. Posypte práškovým chilli a podávejte k polévce.