Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně osolte a opepřete. Maso zatáhněte.
2
Přidejte nakrájené šalotky, červené papriky a orestujte.
3
Olihně najemno nakrájejte a vmíchejte do pánve. Restujte, dokud olihně nepustí šťávu, asi 5 až 7 minut. Vmíchejte loupaná, nasekaná rajčata. Duste 4 minuty, rajčata se musí rozmělnit.
4
Zalijte bílým vínem, alkohol nechte odpařit. Přidejte snítku tymiánu. Promíchejte. Zalijte asi polovinou množství vývaru. Když se paella dělá na ohni, tekutiny se odpařují rychleji než na plotně.
5
Propláchnutou rýži nasypte na pánev jako Španělé do kříže, pak ji zamíchejte. Vařte 15 až 20 minut. Nemíchejte! Jen v případě potřeby přilijte vývar.
6
Do uvařené rýže přidejte hrášek a stáhněte ji z plotny. Přidejte mořské plody. Celé krevety, slávky zapíchněte. Přikryjte pokličkou, případně alobalem, a nechte asi 5 minut dojít. Rozkrojte citrony na měsíčky a zapíchejte je do paelly. Před podáváním si každý svůj kousek pokape citronem.