• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Španělská paella
Napište svůj komentář k receptu

Španělská paella

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělská paella
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 100
      g kuřecí maso prsa (nebo 8 křidýlek)
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 1
      ks paprika Podle libosti
    • kari
    • chilli
    • 5
      ks krevety Nebo 50 g
    • 100
      ml bílé víno 50-100
    • 200
      g rýže
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek Malá
    • pepř mletý
    • sůl
    • šafrán

Postup přípravy receptu

1
Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a vše lehce podusíme. Přidáme nasolené maso, krevety, chilli a kari. Opražíme a mírně dusíme zalité bílým vínem a trochou vody. Přisypeme rýži a dusíme ji do měkka.
2
Nejlepší je třeba desitiminutová. Poté přidáme hrášek, rajčata a opepříme. Ještě minutku a paella je hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Paella s kuřetem

Paella s kuřetem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Viera | 12. 1. 2012 00:58

    Pani Ivana, to, ze v talianskom rizote iekto pouzíva víno je mozné, ale spanielska paella nie je talianske rizoto. Tam to rozhodne nepatrí, Andrea má pravdu. Okrem toho pred napísaním som sa radila s kuchármi (tiez zijem v Spanielsku uz niekolko desatrocí...) a ziadny este o víne v paelli nepocul. To samozrejme neznamená, ze Vy ho tam nemôzete dat. V slovenských bryndzových haluskách normálne nikto nepouzíva kôpor. Napriek tomu existujú ludia, co halusky kôprom "ochutia". Neviem si to predstavit, takze to je to iste ako víno v paelle. Co je ale skutocne dôlezité je, ze ryza sa v Spanielsku na toto jedlo pouzíva skutocne len okrúhla (len kvôli tomu sa v Spanielsku pestuje), pretoze absorbuje viac vody nez podlhovastá a kedze paella sa varí odokrytá, zostala by "al dente". Co sa týka curry a chili, to je výmysel nejakého amatéra, ktorý o paelli vie menej, nez futbalisti o letoch na mesiac.

  • lajda | 19. 1. 2011 19:51

    paella je neco jako cesky gulas ,mnoho vybornych receptu a jedna dulezita surovyna do gulase dobru madarskou papriku a na paellu vhodnou ryzi a safran v obou pripadech se da pouzit ruzne maso

  • Baruch Goldstein | 19. 10. 2010 08:25

    v "paella Valenciana" nesmi hlavne chybet sneci!

  • Anonym | 9. 11. 2007 22:17

    Milý Anonyme/Anonymko,s největší pravděpodobností bych já osobně "smrákla" nějakou knihu nebo alespoň brožurku o historii Paelly, než bych udělala takový závěr...Měst, městeček, vesnic a vesniček (myslím tím těch kouzelných španělských) existuje velká spousta, stejně tak druhů Paelly. Nicméně místo vzniku je jen jedno, Valencia...A to "TAM nežiji"...Místo komentáře, bych mohla psát román :o)...Zaskočte do místního knihkupectví,Když "TAM žijete", zakupte knihu a věřte, že se jak v tom původním, tak i současném receptu s "pipi masíčkem" rozhodně setkáte. Hodně štěstí při "pátrání"...

  • Stanislav Procházka | 9. 11. 2007 16:54

    Pan anonym co "tam žije" toho o paelle vskutku moc neví. Mořské plody jsou sice velmi oblíbenou přísadou ale nikoliv jedinou. I v původním receptu"Paella Valenciana" je kuřecí maso,kromě jiného.A KARI? CHILI? Prosím vás,to by byl kulinářský paskvil. Dobrý recept jsem nalezl na paellashop.cz.

  • Kateřina Srbková | 4. 9. 2007 11:26

    Paella s morskymi plody je pouze jedna z variant, klasicka (dokonce pry jedina opravdova) paella z Valencie je pouze s kurecim a s kralicim masem. Nedava se curry (!) ale pimentón (sladka paprika) a budto safran nebo zlute potravinarske barvivo. O vinu jsem take jeste neslysela. Ve vode rozpustit kosticku bujonu. Na 1 sklenicku ryze prijdou 2 sklenicky bujonu. Ryze je kulata "arroz bomba", da se nahradit SOS ryzi normalni (ne dlouhozrnnou). V zadnem pripade nepouzivat maslo, ale olivovy olej.

  • Anonym | 25. 4. 2007 21:08

    no takze tohle,ze je spanelska paella ja tady ziju a nikde jsem to nevidela s kurecim masem ,ale pouze s morskymi plody!!!

  • Vaclav Beranek | 30. 11. 2006 18:07

    Kvetinko,je to presne,jenom prosim te zapomen kari(curry),tim by jsi celou paellu chutove zabila.A na tolik ryze dej klidne 3dcl bileho. Aproveche!

  • Květinka Květinka | 11. 9. 2006 17:02

    Děkuji za Vaše komentáře :)

  • Ivana Přikrylová | 11. 9. 2006 14:17

    Paní Andreo to víno tam skutečně patří, dávám ho také. Například i Italské rizoto se dělá s vínem.

  • Andrea | 8. 9. 2006 17:27

    Treba poznamenat, ze Paella pouzíva výlucne gulatú ryzu. Dôvod je, ze absorbuje ovela väcsie mnozstvo vody, nez podlhovastá. Tým získa na chuti, lebo spolu s vodou nasiakne aj ostatnými chutami. Co sa týka vína, to je po prvý raz, co som to objavila v Paelle.

  • Ivana Přikrylová | 8. 9. 2006 16:26

    Paellu dělám podobně. Protože nemám velkou pánev, dělám ji v pekáči na maso a peču v troubě. Jen ty krevety, nebo krabí tyčinky dávám až na posledních 7 minut protože jsou hned hotové. Krevety navíc delší tepelnou úpravou tvrdnou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Mořské plody (Dary moře)
Maso Drůbeží Dary moře Oběd Večeře Smažení Dušení Pražení Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chilli Cibule Kari Krevety Kuřecí maso Paprika Pepř mletý Rajčata oloupaná Rýže Šafrán Sterilovaný hrášek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezé roláda

Bezé roláda

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

64
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Míša řezy
Míša řezy
21
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Španělská paella
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact