• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g špaldová mouka hrubá
    • 200
      ml voda
    • 3
      ks vejce
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i přepuštěné
    • 3
      špetka skořice - mletá 1/2 lžičky
    • 2
      lžička moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na ztuhlý sníh (neteče po otočení nádoby). Mírně předehřát pánev průměr 28 cm. Vmíchat sníh do namočené mouky vidličkou.
2
Směs vlít na suchou nepřilnavou pánev, péct ze začátku středním ohřevem pod pokličkou (talířem). Po prvním vyklepání vody z pokličky zmírnit ohřev, celkově péct 25-30 minut a vyklepat vodu ještě 2x. Vyzkoušet propečenost špejlí, párátkem.
3
Přiklopit svrchu menší talíř, otočit na něj pánev se šmornem. Rozkrájet na 8 dílů (trojhránky). Otočit díly a péct z druhé strany ještě 8-10 minut pod pokličkou. Přemístit na talíř, rozkrájet na menší trojhran od špičky a dva dílky u kraje. Posypat cukrem ze sítka.
4
Poznámka autora receptu: Název též Kaiserschmarrn. Lze kombinovat špaldovou mouku hrubou i hladkou v poměru 3:2 (8:7 lžic 15 ml). Šmorn je poměrně tuhý, jemný jako chleba. Rozinky namočené den předem v rumu nebyly vyzkoušeny. Máslo postačí do těsta, šmorn se nepřilepí. Lze jíst jako hlavní jídlo nebo jako zákusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Špaldová mouka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Quiche

Quiche

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

73
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Výborná holandská omáčka ala svíčková
Výborná holandská omáčka…
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
42
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Slovenská sexbomba Silvia Kucherenko: Získala titul!

Slovenská sexbomba Silvia Kucherenko: Získala titul!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Španělská bramborová omeleta
Španělská bramborová omeleta
Španělská česnečka
Španělská česnečka
Španělská čočka
Španělská čočka
  • Recepty.cz
  • Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact