• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g špaldová mouka hrubá
    • 200
      ml voda
    • 3
      ks vejce
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i přepuštěné
    • 3
      špetka skořice - mletá 1/2 lžičky
    • 2
      lžička moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na ztuhlý sníh (neteče po otočení nádoby). Mírně předehřát pánev průměr 28 cm. Vmíchat sníh do namočené mouky vidličkou.
2
Směs vlít na suchou nepřilnavou pánev, péct ze začátku středním ohřevem pod pokličkou (talířem). Po prvním vyklepání vody z pokličky zmírnit ohřev, celkově péct 25-30 minut a vyklepat vodu ještě 2x. Vyzkoušet propečenost špejlí, párátkem.
3
Přiklopit svrchu menší talíř, otočit na něj pánev se šmornem. Rozkrájet na 8 dílů (trojhránky). Otočit díly a péct z druhé strany ještě 8-10 minut pod pokličkou. Přemístit na talíř, rozkrájet na menší trojhran od špičky a dva dílky u kraje. Posypat cukrem ze sítka.
4
Poznámka autora receptu: Název též Kaiserschmarrn. Lze kombinovat špaldovou mouku hrubou i hladkou v poměru 3:2 (8:7 lžic 15 ml). Šmorn je poměrně tuhý, jemný jako chleba. Rozinky namočené den předem v rumu nebyly vyzkoušeny. Máslo postačí do těsta, šmorn se nepřilepí. Lze jíst jako hlavní jídlo nebo jako zákusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Špaldová mouka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

157
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
132
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
78
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
58
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
49
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Španělská bramborová omeleta
Španělská bramborová omeleta
Španělská česnečka
Španělská česnečka
Španělská čočka
Španělská čočka
  • Recepty.cz
  • Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact