• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špaldový podmáslový chléb vynikající
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový podmáslový chléb vynikající

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml podmáslí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 160
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 200
      g špaldová mouka
    • 140
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička droždí
    • 60
      g slunečnicová semínka
    • 1
      hrst sezam pšeničné otruby, pšeničné klíčky,...

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (bez semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Podmáslí lze případně nahradit vodou. Zapneme program Celozrnný. Po zvukovém signálu přidáme zrníčka. Po upečení vyndáme chléb z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - nadýchaný, celozrnný skvost.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Editin podmáslový chléb s mandlemi

Editin podmáslový chléb s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nela | 16. 2. 2016 07:44

    Chleba je dobrý, jen jsem hledala recept bez pšeničné mouky, takže jsem ji nahradila špaldovou. Dávám 300g špaldové mouky a 200g žitné, přidávám lžíci jablečného octa. Můžete dát malinko víc vody (tyto mouky více vsakují), ale teď jsem se držela 400 ml a chleba byl výborný také. Kdo má rád, může do chleba přidat drcený fenykl a koryandr, případně na konec posypat hrubozrnnou solí. Za recept moc díky, pomohl mi začít péct chleba doma :-)

  • Lenka | 17. 5. 2015 12:27

    Na druhý pokus se povedl :-) opravdu vynikající....

  • ladislava staffenová | 8. 8. 2008 20:43

    Rozdíl je ve zpracování téhož produktu,ale - jak mi vysvětlil pekař, ne zas až tak zásadní. V podstatě laicky řečeno - špaldovka je víc zbavena slupek, než celozrnná - těch rozdílů je tam víc,ale takto to prý pro použití stačí :-))) jo a celozrnná může být i žitná, špaldová je jen pšeničná a špalda je druh pšenice. :-))Laďka

  • Apina Hrbek | 8. 8. 2008 19:37

    Ladislavo dekuji za vysvetleni, prosim reknete mi jeste jaky je rozdil mezi moukou spaldovou a celozrnou psenicnou moukou.

  • ladislava staffenová | 8. 8. 2008 19:22

    Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek, vitamínů a minerálů. Důležitá je také vláknina, která pročišťuje trávicí trakt.Pšenice špalda (Triticum spelta L.)Více informací na stránce Pšenice špaldaMouka bílá je složena především z bezcenného škrobu a bílkovin. Celozrnná mouka se produkuje jak v provedení ´hladká´ tak ´hrubá´. Zpočátku můžete mouku přidávat jako příměs do mouky bílé. Poté, co si zvyknete, lze bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení a je vysoce výživné a zdravé.Ze špaldové celozrnné mouky lze vařit i péci, dodává výjimečnou oříškovou příchuť. Výborná je do koláčových a buchtových těst, ale i do polévek, kaší i na běžné zahuštění omáček.dejte si do vyhleavače špaldová mouka a tohle vyjede.

  • Apina Hrbek | 8. 8. 2008 19:10

    Prosim reknete mi nekdo co je spaldova mouka, trochu ji popiste abych vedela po cem se mam divat, neziji v Evrope. Chleba vypada moc dobre.Predem dekuji za pomoc,

  • ladislava staffenová | 8. 8. 2008 13:49

    Tak teď jsem ho vyndala z trouby, pekárna bude brzo nezbytná, měla jsem vážené pekárenské droždí - dala jsem 20 g, místo podmáslí domácí smetanu, která mi zkysla a můžu říct, že vůně,která se linula panelákem naprosto odpovídá chuti!!!! Dala jsem to do formy na biskupský chlebíček,a teď mi bylo oznámeno,že se jde nejdřív koupit větší forma - ale že pekárna asi by nebyla marná...:-)))Dík za recept a hlavně vím, že můžu tyhle recepty péci bez pekárny.Ovšem dá to víc (hodně) práce při zpracování těsta.Takže až budu mít narozeniny, vím, co chci za dárek. Už nenápadně sonduju značky. Laďka

  • Romana Šímová | 27. 2. 2008 16:55

    Dnes jsem pekla tento chlebík dle uvedeného množství přísad a je vynikající.Krásně se povedl.

  • Erinka | 6. 2. 2008 14:32

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale chleba se mi taky nepovedl:-( Peču sice jen od Vánoc, ale zatím vše naprosto v pohodě...Rovnou jsem ubrala podmáslí a dala i obyčejnou hladkou mouku, ale stejně malý, tuhý, nedopečený...Ach jo:-( Musela jsem si spravit náladu obyčejným kmínovým chlebíkem:-D

  • Heda | 12. 11. 2007 16:36

    Tak tento recept jesem si vybrala jako začátečník na pekárně a výsledek je vynikající. Můžu všem doporučit. Dle rady jsem dala trochu méně podmáslí a je to nádherná křupavá kůrčička.

  • Jana S | 29. 10. 2007 12:45

    Dle predešlých rad jsem dala malinko méně podmáslí (cca 380ml) a místo pšeničné celozrnné mouky jsem použila obyčejnou hladkou. Chlebík krásně vykynul, kůrka nespadla a chuťově je vynikající (i bez kmínu).

  • Anonym | 8. 10. 2007 16:59

    pekla jsem přesně podle návodu ale mám stejný výsledek jako paní Monika poloviční tuhý po upečení byl ještě částečně syrový musela jsem dopékat

  • Monika Adamová | 24. 1. 2007 15:54

    Moc děkuji, dnes jsem objevila Vaši odpověď a hned jdu na to, o výsledku dám vědět :-)

  • Danuše | 19. 1. 2007 09:41

    Zkuste ubrat množství podmáslí (na cca 340-350 ml) a použít program Základní. Zabírá to. Případně ještě můžete část celozrnné pšeničné mouky nahradit moukou hladkou. Hodně štěstí.

  • Monika Adamová | 18. 1. 2007 21:40

    Prosím, pomóóóc, pekla jsem dvakrát, poprvé jsem místo podmáslí dala kefír a do nadýchaného skvostu to mělo hodně daleko, tak jsem zkusila znovu, tentokrát s podmáslím, výsledek byl ale stejný... poloviční chleba, velice hutný a tužší, chuťově sice dobrý, ale když já bych ráda ten nadýchaný, celozrnný skvost! :-))

  • Alice | 9. 12. 2006 00:29

    Pekárnu mám asi 14 dní a tenhle chleba jsem pekla už třikrát, je fakt moc dobrý, i naše dvouletá dcera chce" lebik" jak mu říká. A ani nevadí, že místo chlebové žitné používám celozrnou mouku. Díky

  • Danuše | 30. 8. 2006 15:44

    Zkuste se podívat na návody k receptům na domácí chleby v rubrice "ostatní". Já bohužel tenhle chleba v klasické troubě nepekla.

  • Berča | 30. 8. 2006 14:15

    Vypadá to úžasně, nemám pekárnu, myslíte, že bych ho mohla upéci v troubě. Bohužel ale nevím, kolik stupňů (el. trouba) a jak dlouho se peče, jestli pro kontrolu upečení funguje špejle jako u bábovky = suchá špejle = upečeno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Kmín Olivový olej Podmáslí Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

123
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
108
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
108
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
99
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
84
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní…
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní…
Španělská bramborová omeleta
Španělská bramborová omeleta
Španělská česnečka
Španělská česnečka
  • Recepty.cz
  • Špaldový podmáslový chléb vynikající
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact