• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špaldový podmáslový chléb vynikající
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový podmáslový chléb vynikající

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ml podmáslí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 160
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 200
      g špaldová mouka
    • 140
      g žitná chlebová mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička droždí
    • 60
      g slunečnicová semínka
    • 1
      hrst sezam pšeničné otruby, pšeničné klíčky,...

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (bez semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Podmáslí lze případně nahradit vodou. Zapneme program Celozrnný. Po zvukovém signálu přidáme zrníčka. Po upečení vyndáme chléb z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - nadýchaný, celozrnný skvost.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Editin podmáslový chléb s mandlemi

Editin podmáslový chléb s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nela | 16. 2. 2016 07:44

    Chleba je dobrý, jen jsem hledala recept bez pšeničné mouky, takže jsem ji nahradila špaldovou. Dávám 300g špaldové mouky a 200g žitné, přidávám lžíci jablečného octa. Můžete dát malinko víc vody (tyto mouky více vsakují), ale teď jsem se držela 400 ml a chleba byl výborný také. Kdo má rád, může do chleba přidat drcený fenykl a koryandr, případně na konec posypat hrubozrnnou solí. Za recept moc díky, pomohl mi začít péct chleba doma :-)

  • Lenka | 17. 5. 2015 12:27

    Na druhý pokus se povedl :-) opravdu vynikající....

  • ladislava staffenová | 8. 8. 2008 20:43

    Rozdíl je ve zpracování téhož produktu,ale - jak mi vysvětlil pekař, ne zas až tak zásadní. V podstatě laicky řečeno - špaldovka je víc zbavena slupek, než celozrnná - těch rozdílů je tam víc,ale takto to prý pro použití stačí :-))) jo a celozrnná může být i žitná, špaldová je jen pšeničná a špalda je druh pšenice. :-))Laďka

  • Apina Hrbek | 8. 8. 2008 19:37

    Ladislavo dekuji za vysvetleni, prosim reknete mi jeste jaky je rozdil mezi moukou spaldovou a celozrnou psenicnou moukou.

  • ladislava staffenová | 8. 8. 2008 19:22

    Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek, vitamínů a minerálů. Důležitá je také vláknina, která pročišťuje trávicí trakt.Pšenice špalda (Triticum spelta L.)Více informací na stránce Pšenice špaldaMouka bílá je složena především z bezcenného škrobu a bílkovin. Celozrnná mouka se produkuje jak v provedení ´hladká´ tak ´hrubá´. Zpočátku můžete mouku přidávat jako příměs do mouky bílé. Poté, co si zvyknete, lze bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení a je vysoce výživné a zdravé.Ze špaldové celozrnné mouky lze vařit i péci, dodává výjimečnou oříškovou příchuť. Výborná je do koláčových a buchtových těst, ale i do polévek, kaší i na běžné zahuštění omáček.dejte si do vyhleavače špaldová mouka a tohle vyjede.

  • Apina Hrbek | 8. 8. 2008 19:10

    Prosim reknete mi nekdo co je spaldova mouka, trochu ji popiste abych vedela po cem se mam divat, neziji v Evrope. Chleba vypada moc dobre.Predem dekuji za pomoc,

  • ladislava staffenová | 8. 8. 2008 13:49

    Tak teď jsem ho vyndala z trouby, pekárna bude brzo nezbytná, měla jsem vážené pekárenské droždí - dala jsem 20 g, místo podmáslí domácí smetanu, která mi zkysla a můžu říct, že vůně,která se linula panelákem naprosto odpovídá chuti!!!! Dala jsem to do formy na biskupský chlebíček,a teď mi bylo oznámeno,že se jde nejdřív koupit větší forma - ale že pekárna asi by nebyla marná...:-)))Dík za recept a hlavně vím, že můžu tyhle recepty péci bez pekárny.Ovšem dá to víc (hodně) práce při zpracování těsta.Takže až budu mít narozeniny, vím, co chci za dárek. Už nenápadně sonduju značky. Laďka

  • Romana Šímová | 27. 2. 2008 16:55

    Dnes jsem pekla tento chlebík dle uvedeného množství přísad a je vynikající.Krásně se povedl.

  • Erinka | 6. 2. 2008 14:32

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale chleba se mi taky nepovedl:-( Peču sice jen od Vánoc, ale zatím vše naprosto v pohodě...Rovnou jsem ubrala podmáslí a dala i obyčejnou hladkou mouku, ale stejně malý, tuhý, nedopečený...Ach jo:-( Musela jsem si spravit náladu obyčejným kmínovým chlebíkem:-D

  • Heda | 12. 11. 2007 16:36

    Tak tento recept jesem si vybrala jako začátečník na pekárně a výsledek je vynikající. Můžu všem doporučit. Dle rady jsem dala trochu méně podmáslí a je to nádherná křupavá kůrčička.

  • Jana S | 29. 10. 2007 12:45

    Dle predešlých rad jsem dala malinko méně podmáslí (cca 380ml) a místo pšeničné celozrnné mouky jsem použila obyčejnou hladkou. Chlebík krásně vykynul, kůrka nespadla a chuťově je vynikající (i bez kmínu).

  • Anonym | 8. 10. 2007 16:59

    pekla jsem přesně podle návodu ale mám stejný výsledek jako paní Monika poloviční tuhý po upečení byl ještě částečně syrový musela jsem dopékat

  • Monika Adamová | 24. 1. 2007 15:54

    Moc děkuji, dnes jsem objevila Vaši odpověď a hned jdu na to, o výsledku dám vědět :-)

  • Danuše | 19. 1. 2007 09:41

    Zkuste ubrat množství podmáslí (na cca 340-350 ml) a použít program Základní. Zabírá to. Případně ještě můžete část celozrnné pšeničné mouky nahradit moukou hladkou. Hodně štěstí.

  • Monika Adamová | 18. 1. 2007 21:40

    Prosím, pomóóóc, pekla jsem dvakrát, poprvé jsem místo podmáslí dala kefír a do nadýchaného skvostu to mělo hodně daleko, tak jsem zkusila znovu, tentokrát s podmáslím, výsledek byl ale stejný... poloviční chleba, velice hutný a tužší, chuťově sice dobrý, ale když já bych ráda ten nadýchaný, celozrnný skvost! :-))

  • Alice | 9. 12. 2006 00:29

    Pekárnu mám asi 14 dní a tenhle chleba jsem pekla už třikrát, je fakt moc dobrý, i naše dvouletá dcera chce" lebik" jak mu říká. A ani nevadí, že místo chlebové žitné používám celozrnou mouku. Díky

  • Danuše | 30. 8. 2006 15:44

    Zkuste se podívat na návody k receptům na domácí chleby v rubrice "ostatní". Já bohužel tenhle chleba v klasické troubě nepekla.

  • Berča | 30. 8. 2006 14:15

    Vypadá to úžasně, nemám pekárnu, myslíte, že bych ho mohla upéci v troubě. Bohužel ale nevím, kolik stupňů (el. trouba) a jak dlouho se peče, jestli pro kontrolu upečení funguje špejle jako u bábovky = suchá špejle = upečeno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr Droždí Kmín Olivový olej Podmáslí Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Kachna na medu

Kachna na medu

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

90
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
36
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
35
Zapečená vejce po italsku
Zapečená vejce po italsku

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní…
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní…
Španělská bramborová omeleta
Španělská bramborová omeleta
Španělská česnečka
Španělská česnečka
  • Recepty.cz
  • Špaldový podmáslový chléb vynikající
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact