• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špaldový koláč s podmáslím
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový koláč s podmáslím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový koláč s podmáslím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g špaldová mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g hnědý cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g nasekané ořechy
    • 4
      ks vejce
    • 0,50
      l podmáslí
    • 40
      g cukr krystal Na posypání
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Mouku s kypřidlem, solí, polovinou ořechů a cukrem smícháme. Vejce rozšleháme ve 400 ml podmáslí a vmícháme do směsi. Směs vlijeme do pekáčku, posypeme druhou polovinou ořechů, krystalovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě při 160-ti stupních asi 40-45minut. Po upečení ho ještě horký přelijeme zbylým podmáslím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťovíková polévka s podmáslím

Šťovíková polévka s podmáslím

Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

Bramboračka s podmáslím a ztracenými…

Citronová babeta s podmáslím

Citronová babeta s podmáslím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • adel13 | 4. 1. 2015 19:15

    Koláč mě opravdu zklamal. Peču podle podobného receptu z polohrubé klasické mouky a výsledek je mnohem lepší. Přitom špaldová mouka má jedinečnou chuť, zvlášť v kombinaci s ořechy jsem čekala opravdu mnohem víc. Už podle konzistence těsta jsem předpokládala, že bude koláč pevnější, ale zdá se, že receptu něco chybí, i chuť je nevýrazná. Já jsem použila lískové ořechy, ale jistě by byly lepší vlašské, nebo alespoň směs. Vzhledem k poměrně vyšším nákladům na suroviny moc nedoporučuji.

  • adel13 | 4. 1. 2015 18:58

    Nevýrazná chuť, tuhé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hnědý cukr Nasekané ořechy Podmáslí Prášek do pečiva Špaldová mouka Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

33
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
30
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z…
22
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
19
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
18
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Špaldový koláč s podmáslím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact