• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špaldový jemný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový jemný chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový jemný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 320
      ml podmáslí
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 100
      g špaldová mouka
    • 140
      g mouka
    • 260
      g hladká mouka
    • 1
      lžička kmín
    • semínka (např. pšeničné otruby,klíčky,sezam - od každého lžíci)
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - jemňounký chlebík s lahodnou chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jelen | 15. 7. 2014 01:37

    To jsem z toho jelen. 1/5 špaldové mouky dělá z chleba špaldový ? Měl jsem za to, že špalda se používá především proto, že je zdravější než pšenice. Takto se mi to zdá jako když u McDonalda dají list zelenýho salátu aby to bylo zdravé :(

  • Simulka | 23. 1. 2014 12:32

    špaldové mouky 100g a pak je napsáno jen mouka ? ale jaká 140g a hladká mouka 260g děkuji za odpověď

  • Simona Procházková | 1. 10. 2010 11:31

    Recept vypadá výborně, určitě vyzkouším a pak napší jak se chlebík povedl. Moc děkuji za recept.

  • Milada Maszayová | 28. 1. 2008 14:31

    Petra,skúste chlieb ihned po vybratí z pekarne postriekat jemne vodou,ja na to používam rozprašovač na kvety.Niekoľko rokov som piekla chlieb v klasickej rúre a tot som odpozorovala od pekárov v talianskych pekárňach.Praktizujem to i teraz pri pečení chleba v dp.

  • Petra Seibertová | 6. 1. 2008 10:35

    Sice nemám pekárnu dlouho,ale už jsem vyzkoušela dost receptů na chleba,z těchto,ale i jiných stránek a musím říct,že tento chleba se mi povedl nejlépe a je prostě fantastický!! Dávám za 1 se spoustou hvězdiček. Každý chleba jsem zatím měla s takovou,no až moc " křupavou " kůrkou,spodní část kůrky byla prostě tvrdá,už mě i napadlo,jestli jsem nevybrala blbou pekárnu (Siesta),ale tento chlebík má kůrku jedna radost a ze všech stran. Díky za recept,rozhodně bude jeden z mých nejoblíbenějších. Ale je taky pravdou,že je to můj první chleba,do kterého jsem dala čerstvé kvasnice,tak nevím,jestli to mohlo tak rapidně ovlivnit výsledek.

  • Hospodyňka | 26. 10. 2007 10:44

    Opravdu jemňoučký...

  • Anonym | 23. 10. 2007 18:52

    Renatko zkoušela sem ho a je super papa Zuza

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Snídaně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Jablečný ocet Kmín Mouka Olivový olej Podmáslí Semínka Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Židovské řízky

Židovské řízky

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Špaldové housky

Špaldové housky

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

43
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
40
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
31
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Špaldový jemný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact