• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 90
      g špaldová mouka celozrnná
    • 30
      g celozrnný kuskus mouka (umletá)
    • 210
      ml voda dle potřeby
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo šmolc, ghee, volitelně

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) jemnéjšími průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky.
2
Smíchat obě mouky se solí v 0,25 l nádobě. V 0,5 l nádobě kvedláním rozmíchat mouku ve vodě na záklechtku. Mouky sají málo vodu, přisypávat postupně, rozkvedlat do hladka (30 minut). Nechat odstát zakryté 8-20 hodin v chladničce. Mouky mají snahu začít v teple samovolně kvasit (vznikl by nepravý hořký kvásek).
3
Vyndat z chladničky 3 hodiny před pečením. Rozpustit šmolc na lžíci a rozmíchat do těsta. Péct pouze na nepřilnavé pánvi (teflonový povrch). Ostatní viz poznámka níže. Péct na předehřáté pánvi dávku 3 lžic těsta. Záleží na velikosti pánve, ohřevu a požadované velikosti palačinky. Nalité těsto rychle rozetřít lžicí ve spirále na tenko od středu ke kraji. Výsledná tloušťka palačinky musí být pod 2 mm. Jinak není propečená, pouze je horní vrstva oschlá, odfouklá, střed zůstane vlhký. Péct 4 minuty jednostranně na mírném až středním ohřevu, do změny barvy po vypaření vody a uvolnění palačinky na pánvi potřesením. Spodní strana po upečení za tepla mírně lepí. Skladovat palačinky ve sloupečku obrácené spodní stranou nahoru. Vychladlé nejsou skoro slepené.
4
Poznámka autora receptu: Název spelt pancake no yeast, d'épeautre crêpes. Směs mouk je kvůli příjemnější, nasládlé chuti. Výsledek ze samotné špaldové mouky je chuti mírně trpký, nahořklý. Pokud záklechtka při míchání zhoustne, až nejde rozmíchat další mouku, je potřeba přidat vodu po lžicích. Kratší odstátí, postačí 20-30 minut. Může to ovlivnit výslednou chuť, podle obsahu kyseliny fytové. Smaltovaný nebo nerezový povrch pánve pro pečení způsobí pouze připečení palačinky. Nutné odmočit a oškrábat zbytky. Sesunutí palačinky z hlubší nepřilnavé pánve je vhodné postupně. Odsunout dál od obracečky potřásáním na pánvi, kmitající obracečkou podebrat palačinku, až je "přilepená". Z naklopené pánve vytáhnout výsledek na odkládací talíř. Tenká palačinka má sklon k "zmuchlání" a potrhání během přemístění. Pro obracení podebrat obracečkou, přidržet prstem a obrátit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky

Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky

Špaldovo-žitný jablečný závin

Špaldovo-žitný jablečný závin

Dosa indická falešná (palačinka), základní recept

Dosa indická falešná (palačinka),…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnný kuskus Máslo Špaldová mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

194
Dýňová tortila
Dýňová tortila
154
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
100
Máslové řízky
Máslové řízky
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Špaldové sušenky s čokoládou
Špaldové sušenky s čokoládou
Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou
Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
  • Recepty.cz
  • Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact