Cukroví se dá péci i na Velikonoce. Vyzkoušejte třeba tyto sušenky ze špaldové mouky, másla, medu a vajíček, promazané nádherně oranžovou meruňkovou marmeládou.
Změklé máslo vyšlehejte s medem do pěny. Poté postupně zašlehejte vejce jedno po druhém a semínka z vanilkového lusku. Do máslové směsi zapracujte prosetou mouku a špetku soli, vznikne hladké, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte na 30 minut do ledničky.
Troubu zahřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem. Odpočinuté těsto rozdělte na poloviny a na pomoučněné ploše vyválejte dva pláty vysoké přibližně 4 mm. Formičkou ve tvaru vejce vykrajujte sušenky, do poloviny z nich vykrojte ještě kulatý otvor. Sušenky přeneste na plech a pečte asi 7 minut, okraje by měly lehce zezlátnout.
3
Hotové sušenky nechte vychladnout a po dvou je slepujte meruňkovou marmeládou.