• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špaldová vánočka
Napište svůj komentář k receptu

Špaldová vánočka

autor: Babiččiny recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldová vánočka
Špaldová vánočka
Špaldová vánočka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 330
      g hladká mouka Hladká špaldová mouka Babiččina volba
    • 60
      g máslo
    • 90
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce 2 žloutky a jedno na potření žloutky a jedno na potření
    • 170
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • 0,50
      ks citronová kůra
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst ořechy nasekané
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.
2
Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 min odstát
3
Přidejte zbylé suroviny a vypracujte hladké, pružné těsto. Na konci hnětení těsto vyklopte na pomoučenou plochu a ještě chvíli ho propracujte rukama.
4
Těsto vložte do čisté nádoby, překryjte utěrkou a na teplém místě nechte 2 hodiny kynout.
5
Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na 8 stejných dílů. Jeden z těchto dílůještě rozdělte napůl.
6
Ze 4 dílů vyválejte stejné válečky a upleťte cop ze 4 pramenů. Cop umístěte na pečicím papírem vyložený plech.
7
Z dalších 3 dílů upleťte klasický cop a ten položte na základnu.
8
2 nejmenší díly zamotejte dokola a položte na vrch vánočky.
9
Vánočku zpevněte špejlemi a nechte ještě 30 min kynout. Poté ji potřete vejcem a můžete ji ještě posypat ořechy.
10
Vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Po 10 min pečení snižte teplotu na 150 °C a pečte přibližně 35 minut nebo dokud vánočka není hotová.
11
Hotovou vánočku nechte lehce vychladnout a než úplně vystydne, vyjměte špejle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ušatá špaldová bageta

Ušatá špaldová bageta

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vánoční cukroví
Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Velikonoce Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Ořechy Rozinky Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

98
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
93
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
88
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
84
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
60
Olomoucké kotlety (kapsy)
Olomoucké kotlety (kapsy)

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Špagety z pánve
Špagety z pánve
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se zeleninou
Špagety zapečené se zeleninou
Špaldové cookies
Špaldové cookies
Špaldové housky
Špaldové housky
Špaldové palačinky
Špaldové palačinky
  • Recepty.cz
  • Špaldová vánočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact