• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špaldová vánočka
Napište svůj komentář k receptu

Špaldová vánočka

autor: Babiččiny recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldová vánočka
Špaldová vánočka
Špaldová vánočka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 330
      g hladká mouka Hladká špaldová mouka Babiččina volba
    • 60
      g máslo
    • 90
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce 2 žloutky a jedno na potření žloutky a jedno na potření
    • 170
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • 0,50
      ks citronová kůra
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst ořechy nasekané
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.
2
Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 min odstát
3
Přidejte zbylé suroviny a vypracujte hladké, pružné těsto. Na konci hnětení těsto vyklopte na pomoučenou plochu a ještě chvíli ho propracujte rukama.
4
Těsto vložte do čisté nádoby, překryjte utěrkou a na teplém místě nechte 2 hodiny kynout.
5
Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na 8 stejných dílů. Jeden z těchto dílůještě rozdělte napůl.
6
Ze 4 dílů vyválejte stejné válečky a upleťte cop ze 4 pramenů. Cop umístěte na pečicím papírem vyložený plech.
7
Z dalších 3 dílů upleťte klasický cop a ten položte na základnu.
8
2 nejmenší díly zamotejte dokola a položte na vrch vánočky.
9
Vánočku zpevněte špejlemi a nechte ještě 30 min kynout. Poté ji potřete vejcem a můžete ji ještě posypat ořechy.
10
Vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Po 10 min pečení snižte teplotu na 150 °C a pečte přibližně 35 minut nebo dokud vánočka není hotová.
11
Hotovou vánočku nechte lehce vychladnout a než úplně vystydne, vyjměte špejle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ušatá špaldová bageta

Ušatá špaldová bageta

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vánoční cukroví
Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Velikonoce Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Ořechy Rozinky Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánky I

Banánky I

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

122
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
78
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
64
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
23
Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Batátové jednohubky s…
20
Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Špagety z pánve
Špagety z pánve
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se zeleninou
Špagety zapečené se zeleninou
Špaldové cookies
Špaldové cookies
Špaldové housky
Špaldové housky
Špaldové palačinky
Špaldové palačinky
  • Recepty.cz
  • Špaldová vánočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact