• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Spaghetti pomodoro
Napište svůj komentář k receptu

Spaghetti pomodoro

autor: monkaa
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Spaghetti pomodoro
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g špagety
    • 500
      g rajčata
    • 50
      ml olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý

Postup přípravy receptu

1
1. Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20-30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě a následně je oloupejte. Nakrájejte je na čtvrtiny.
2
2. Těstoviny uvařte podle návodu. Můžete si odlít trochu vody, ve které se těstoviny vařily, a tu potom nalít ke scezeným těstovinám. Potom se tak nevysušují.
3
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata a lehce zmáčknuté stroužky česneku a lehce orestujte. Osolte, opepřete a duste, dokud se rajčata téměř nerozvaří na hustou kaši. Vyndejte česnek, přidejte těstoviny, bylinky a vše zlehka promíchejte.
4
4. Hotové těstoviny rozdělte na připravené talíře, zasypte je parmazánem, bazalkou a ihned podávejte. Můžete přidat i malou hrst nasekané hladkolisté petržele.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

Špenátovo-smetanové spaghetti

Špenátovo-smetanové spaghetti

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Kubeš | 8. 7. 2015 07:30

    Máslo se přidává (stačí ho malý kousek), protože zjemní kyselost rajčat. Nejlepší rajčata jsou Vesuvius.

  • Markéta | 10. 4. 2015 14:07

    Naprostý souhlas:-)

  • Jerry | 28. 3. 2015 11:16

    V ingrediencích chybí parmazán a petržel.

  • Nika | 4. 6. 2014 10:11

    Máslo je úplně zbytečné. Dají se použít i rajčata z pelchovky, rychlé a pohodlné. na chuti neubere.

  • Marketa.A85 | 5. 4. 2014 01:25

    Souhlasím :-) Olivový olej ho nahradí i převýší chuťově, i když jindy máslo dávám a nešetřím s ním...

  • Plsek | 11. 3. 2014 21:23

    Já normálně vydlabávám ještě i semínka ze spařeným rajčat :)

  • SGC | 28. 10. 2013 11:32

    máslo je naprosto zbytečné, akorát by přidalo na tučnosti, olivový olej je zdravý a nepřepaluje se ;)

  • svišť | 28. 4. 2013 22:44

    jak komu ;-)

  • Hlaďas | 15. 4. 2013 14:15

    chybí máslo

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Olivový olej Pepř celý Rajčata Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

387
Pastéis de nata
Pastéis de nata
64
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
40
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
35
Čočkový salát se švestkami
Čočkový salát se…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Dominika Myslivcová (31) hvězdou Playboye: Přiznala nový vztah!

Dominika Myslivcová (31) hvězdou Playboye: Přiznala nový vztah!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La ricetta…
Spaghetti con polpettini
Spaghetti con polpettini
Spaghetti cozze e capperi con pomodorini
Spaghetti cozze e capperi con pomodorini
Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Spálenec, naklíčený, napučený hrách, základní recept
Spálenec, naklíčený, napučený hrách,…
  • Recepty.cz
  • Spaghetti pomodoro
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact