• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Spaghetti pomodoro
Napište svůj komentář k receptu

Spaghetti pomodoro

autor: monkaa
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Spaghetti pomodoro
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g špagety
    • 500
      g rajčata
    • 50
      ml olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý

Postup přípravy receptu

1
1. Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20-30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě a následně je oloupejte. Nakrájejte je na čtvrtiny.
2
2. Těstoviny uvařte podle návodu. Můžete si odlít trochu vody, ve které se těstoviny vařily, a tu potom nalít ke scezeným těstovinám. Potom se tak nevysušují.
3
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata a lehce zmáčknuté stroužky česneku a lehce orestujte. Osolte, opepřete a duste, dokud se rajčata téměř nerozvaří na hustou kaši. Vyndejte česnek, přidejte těstoviny, bylinky a vše zlehka promíchejte.
4
4. Hotové těstoviny rozdělte na připravené talíře, zasypte je parmazánem, bazalkou a ihned podávejte. Můžete přidat i malou hrst nasekané hladkolisté petržele.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

Špenátovo-smetanové spaghetti

Špenátovo-smetanové spaghetti

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan Kubeš | 8. 7. 2015 07:30

    Máslo se přidává (stačí ho malý kousek), protože zjemní kyselost rajčat. Nejlepší rajčata jsou Vesuvius.

  • Markéta | 10. 4. 2015 14:07

    Naprostý souhlas:-)

  • Jerry | 28. 3. 2015 11:16

    V ingrediencích chybí parmazán a petržel.

  • Nika | 4. 6. 2014 10:11

    Máslo je úplně zbytečné. Dají se použít i rajčata z pelchovky, rychlé a pohodlné. na chuti neubere.

  • Marketa.A85 | 5. 4. 2014 01:25

    Souhlasím :-) Olivový olej ho nahradí i převýší chuťově, i když jindy máslo dávám a nešetřím s ním...

  • Plsek | 11. 3. 2014 21:23

    Já normálně vydlabávám ještě i semínka ze spařeným rajčat :)

  • SGC | 28. 10. 2013 11:32

    máslo je naprosto zbytečné, akorát by přidalo na tučnosti, olivový olej je zdravý a nepřepaluje se ;)

  • svišť | 28. 4. 2013 22:44

    jak komu ;-)

  • Hlaďas | 15. 4. 2013 14:15

    chybí máslo

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Olivový olej Pepř celý Rajčata Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
12
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La ricetta…
Spaghetti con polpettini
Spaghetti con polpettini
Spaghetti cozze e capperi con pomodorini
Spaghetti cozze e capperi con pomodorini
Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Spálenec, naklíčený, napučený hrách, základní recept
Spálenec, naklíčený, napučený hrách,…
  • Recepty.cz
  • Spaghetti pomodoro
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact