Kapary propláchněte a namočte do čisté vody, aby se uvolnila sůl. Slávky očistěte pod tekoucí vodou. Otevřené vyhoďte. Na pánev nalijte olej a zastudena přidejte ve slupce rozmáčknuté stroužky česneku. Asi 3 minuty restujte. Vyjměte ho. Přidejte slávky, podlijte vínem a dalších 5 minut duste, aby se otevřely. Ty, co zůstaly zavřené, vyhoďte. Slávky vyloupejte (několik si nechte na ozdobu), maso dejte zpět do pánve.
2
Přimíchejte okapané kapary.
3
V osolené vodě uvařte těstoviny. Asi 2 minuty předtím, než budou hotové, je sceďte a dejte do pánve. Vmíchejte pokrájená rajčata a petržel. Přilijte trochu oleje, omáčka tak zkrémovatí.
4
"Tento recept pro vás připravil známý italský kuchař Emanuel Ridi"