RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO
RADA: Jak skladovat vejce
Já jsem slyšel v Itálii, že pojem "carbonara" , je od lidí uhlířů, kteří obcházeli domácnosti s vlastnoručně vyrobeným dřevěným uhlím. Když paní domácí neměla peníze, dala "karbonářům" aspoň najíst. Proto se recepty místně liší. Jednalo se o jídlo " co dům dal"...
Dnes vyzkoušeno a velmi dobré! :)
Moc děkuji, konečně někdo dal srozumitelný návod na pravá carbonara a nikoli nějakou podivnou českou směsku. Přiznám se, že jsem zřejmě nikdy v české restauraci nedostal pravá carbonara, jakkoli byla drahá a tvářila se originálně... takže si je udělám sám. Ještě jednou děkuji.
jen bych jeste upřesnil guanciale je to tvař z prasatka jinak super pokrm davame si ho dost casto
Jsem ráda, že jsem se poučila něco z historie, recept je krásně napsaný. Přidala jsem fotku, ale nemám je bohatě "černé", protože je má velmi ráda i malá vnučka ;-)
Těší mě, že nejsem jediný, kdo má nejen rád originální chutě, ale kdo se zajímá i historii pokrmu a jejich historky. :-)
...ja take pridam jeste dalsi historku: podle dalsi vrze tento recept byl "vylepsen" diky americkym vojakum behem valky, protoze ti meli vojenske pridely baconu (-il guanciale) a susenych vajec. Rimsti kuchari vyuzili techto ingredienci a takto vznikl tento receptik. :-\ ;-)
:-) malokde vidiet klasicku tradicnu Taliansku verziu , vacsinou sa robi Americka so smotanou . PS : este jedna historka, ze vraj tato verzia bola spopularizovana cez vojnu ked nicoho nebolo , a "carbonaro" bolo po ciernom koreni , ktore ho tam tak vela davali ze to bolo cierne ako od uhlia. 8-) super recept