• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
Napište svůj komentář k receptu

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

autor: Dominik R.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 250
      g špagety nebo Spagettoni
    • 24
      g pancetta nebo Guanciale (popř. jiná slanina)
    • 2
      lžička olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g parmezán (popř. Gran Moravia )

Postup přípravy receptu

1
Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat omeletu. Tento recept je autentický. Byl přinesen do Lazie z Umbrie (Kraje ve střední Italii) horníky kteří přišli prodávat uhlí Římanům. Od te doby se stal tradičním pokrmem Římanum a stal se oblíbeným po celém světě.
2
Uvařte těstoviny v hrnci slané vody (měla by být tak slaná jako když vaříte polévku) dokud nebudou "Al dente" (tj. lehce tvrdé - na skus )
3
Mezitím rozehřejte olej v pánvi a osmahněte na kostičky nasekanou pancettu dokud nebude křupavá. Vedle v misce smíchejte celá vejce, nastrouhaný parmezán a pepř.
4
Jakmile jsou těstoviny uvařené, slíjte vodu, překlopte je do pánve s Pancettou a promíchejte. Nechte je lehce schladnout mícháním a poté přilejte směs se sýrem a promíchejte ( teplota by měla být tak akorát aby vejce nezhrudkovatěla)
5
Tento recept je z knihy "Antonio Carluccio’s Southern Italian Feast"
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Adamová | 4. 2. 2020 17:00

    :) Vynikající :3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ital - Emanuel Ridi
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olivový olej Pancetta Parmezán Špagety Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
31
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
28
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Pohlreich už krutou pravdu neskrývá: Národ se s tím musí smířit

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Jennifer Lopezová: Trapas v Turecku! Nepustili ji do butiku

Jennifer Lopezová: Trapas v Turecku! Nepustili ji do butiku

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Spaghetti al limone
Spaghetti al limone
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La ricetta…
  • Recepty.cz
  • Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact