• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
Napište svůj komentář k receptu

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

autor: Dominik R.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 250
      g špagety nebo Spagettoni
    • 24
      g pancetta nebo Guanciale (popř. jiná slanina)
    • 2
      lžička olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g parmezán (popř. Gran Moravia )

Postup přípravy receptu

1
Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat omeletu. Tento recept je autentický. Byl přinesen do Lazie z Umbrie (Kraje ve střední Italii) horníky kteří přišli prodávat uhlí Římanům. Od te doby se stal tradičním pokrmem Římanum a stal se oblíbeným po celém světě.
2
Uvařte těstoviny v hrnci slané vody (měla by být tak slaná jako když vaříte polévku) dokud nebudou "Al dente" (tj. lehce tvrdé - na skus )
3
Mezitím rozehřejte olej v pánvi a osmahněte na kostičky nasekanou pancettu dokud nebude křupavá. Vedle v misce smíchejte celá vejce, nastrouhaný parmezán a pepř.
4
Jakmile jsou těstoviny uvařené, slíjte vodu, překlopte je do pánve s Pancettou a promíchejte. Nechte je lehce schladnout mícháním a poté přilejte směs se sýrem a promíchejte ( teplota by měla být tak akorát aby vejce nezhrudkovatěla)
5
Tento recept je z knihy "Antonio Carluccio’s Southern Italian Feast"
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Adamová | 4. 2. 2020 17:00

    :) Vynikající :3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ital - Emanuel Ridi
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olivový olej Pancetta Parmezán Špagety Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Svařené víno

Svařené víno

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové…
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
16
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
15
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Spaghetti aglio, olio e peperoncini
Spaghetti al limone
Spaghetti al limone
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La ricetta…
  • Recepty.cz
  • Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact