Do špaget carbonara se v žádném případě nedává celé vejce, ale pouze žloutek. Bílek způsobuje zdrcnutí a nehezký vzhled těstovin
Podle mého názoru má tento recept do carbonara hodně daleko, já je dělám takto: dám vařit špagety, při tom si osmahnu na kostičky nakrájenou slaninu(může být i na plátky), až je pořádně vysmažená:) podleju trochu vývarem co je po ruce (zeleninový,masový...já používám domácí buď čerstvý, nebo připravený na mrazáku, můžete zkusit i z kostky...). vývar nechám trochu vyvařit a přihodim skoro-hotové špagety i s trochou slané vody z vaření. Promíchám se slaninou a omáčkou, vydatně opepřím a přeliju připravenou smetanou, rozmíchanou s třemi žloutky (na dvě porce) a parmazánem. Promíchávám na slabém ohni, dokud smetana trochu nezhoustne (cca 1 min) a dosypu na jemnou nakrájenou petrželku. na talíři ještě trochu posypu parmazánem <3
Já dávám na balík špaget minimálně 25 dkg anglické slaniny, ale zdálo se mi to dost mastné, příště půlku nahradím šunkou. Na tom také orestuji velkou paličku česneku pokrájeného na plátky - ten nesmí chybět! K pokrájené petrželce přidávám i bazalku. Jinak recept výborný, zrovna jsem to před chvílí doobědvala!
Přesně tak,do pravých špaget Cargonara se nedává smetana, ale syrové vejce, nejlépe 1 celé + 1 žloutek navíc.V Itálii nikdy nedostanete tyto špagety se smetanou.
Dobrý den,každý měsíc jezdím do Itálie a v restauracích je pro mě číslo jedna špagety Carbonara.V tomto receptu ale chybí nejdůležitější složka - to jsou syrová vejce a smetanu tam Italové také většinou nedávají. Někdo dává pouze žloutek, který se vklepne do horkých špaget a někdo celé vejce - ať nejsou špagety suché.
Ncarbonaru nejdřív osmažím slaninu a přídám čerstvé žampiony, potom smetanu a česnek - pak to sundám z ohně a vmíchám jedno vejce.
Ještě je dobré, když se do smetany rozšlehá 1 -2 vejce nebo plísňový sýr.