Já většinou také používám máslo, protože rozhodně je jeho chuť nenahraditelná. Nicméně toto je Italské jídlo a ten oliváč se sem hodí tak nějak víc... Ohledně špaget ... ono je taky potřeba kupovat skutečně italské špagety, na kterých to krásně drží a ne ty naše, ze kterých vše sleze. Jsou dražší, ale ne zas tak moc, aby si je člověk nemohl dopřát :-) <:-)
A kdyz strouhate kuru z citronu, tak davejte pozor at strouhate pouze tu zlutou cast. Ta bila blana je horka tak pozor:-)
Doporucil bych misto oleje pouzit na porci cca 40g masla, nechat ho rozpustit nasypat citronovou kuru z jednoho citronu, stavu z pulky citronu. Nechat lehce tahnou a az vznikne na masle pena, tak tu odebrat. Uvarene taglitelle, nebo lingune, proste nejake sirsi testoviny(kvuli lepsimu ulpeni omacky) uvarene samozrejme al dente pridat k omacce. Parkrat prohodit na panvi a servirovat na talir. Bazalku nahrubo nakrajet, syr a je hotovo. Spousta lidi pouziva olivovy olej, ale lepsi chuti dosahnete prave s maslem(ne margarin a ostatni blbosti). Super letni recept mimochodem a nebojte se trosicku investovat do testovin. Ze spaget za 10kc se sice naji cela rodina, ale kdyz uz si date praci s tim udelat si neco dobreho, tak se to nebude kazit nejakymi nudlemi:-))Ja si kupuju asi 500g testovin za necelych 40kc a je to PARADA:-))