No fůj, dávat tam solamyl. Omáčka se musí připravit akorát a ne ji pak zazdít solamylem! Maruško, příště už budeš vědět. Když budeš pořád měřit a vážit,vařit se moc nenaučíš. Sýr se rozpouští spíš teplotou a mléko je takovým nosičem teploty, takže stačí malinko, navíc přilít ho můžeš vždycky. Já ale mléko nedávám, dělám to se smetanou.
zkoušela jsem již hodně sýrových omáček se základem z mléka a pokud je omáčka pořád tekutá - stačí zahustit solamylem rozmýchaným ve vodě.
Mohla bych poprosit kolik mám dát čeho? Recept jsem zkoušela, bylo to moc dobrý, ale omáčka mi přišla dost řídká, dala jsem tam moc mléka na to množství nivy.Jsem kuchařka začátečník a nikdy to množství neodhadnu.Hlavně mi prosím nerad´te že to je jedno kolik toho tam dám,protože to tak není. Díky za odpověd´.