Sojové maso nasypeme do vroucí vody, a přidáme 1 masox, celou cibuli a jeden celý stroužek česneku, případně ještě osolíme. Pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi 15 minut. Následně scedíme, vymačkáme přebytečnou nasáklou vodu a odstraníme cibuli a česnek. Pokud použijeme sojové kostky, nakrájíme na menší kousky, já raději připravuji ze sojové drtě ("šunka"). Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou nadrobno a přidáme nakrájená oloupaná rajčata. Podlijeme trochou vody a přidáme masox (můžeme použít i vývar ze sojového masa). Dusíme pod pokličkou. Poté okořeníme, přidáme rozetřený česnek, kečup a dosolíme. Chvíli povaříme a přisypeme sojové maso. Nakonec dáme bazalku.
2
Připravenou směs promícháme s uvařenými špagety a posypeme strouhaným sýrem.