Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme až se začne maso drolit. Podlijeme vývarem, promícháme přidáme rajský protlak, oloupaná rajčata, osolíme, okořeníme, zamícháme a mírně dusíme asi 40 minut. Podlijeme červeným vínem a ještě 5 minut podusíme.
2
Špagety uvaříme dle návodu a podáváme je s mletým masem a vše posypeme strouhaným sýrem.
To je harmonie pro smysly uz jenom cist ten recept a predstavovat si tu vuni :-) Konecne poctivy recept bez pytliku a konzerv, bravo!
Dagmar Suchomelová
|12. 9. 2010 16:09
Ivano, celý určitě nee. Teda já ho rozhodně celý nedávala, dala jsem tak 2 řapíky.Ale když jsem jej neměla, tak jsem ho nedala vůbec a bylo to moc dobré i bez něj. Příp. jsem dala kousek normálního celeru, ale jen malý kousíček.A té bazalky dávám i víc, tak lžíci. Máme ji rádi.Vyzkoušejte, u nás děláme opravdu často.
Ivana Samcová
|24. 6. 2010 11:20
Paní Dagmaro, naladila jste mne s tímto receptem, ráda bych ho vyzkoušela, jen jsem se chtěla zeptat, opravdu celý řapíkatý celer? Nebude ho moc? Já ho mám ráda, ale trochu se bojím toho množství. Díky za odpověď. Ivana
Dagmar Suchomelová
|24. 6. 2010 10:56
Vařila jsem už několikrát a vždy VÝBORNÉ !!!Nedávala jsem ani parmezán ani červené víno, a i bez nich moc dobré. Manžel taky velmi chválil, proto dělám už opakovaně. Dokonce jsem recept už několikrát předávala známým.Bezva recept, dávám za 1 a doporučuji.
Kateřina Šimková
|10. 8. 2006 12:20
Když přítel vešel při vaření této omáčky do kuchyně, tak si podle čuchu myslel, že vařím bramboračku :o))) Ta kořenová zelenina tomu dává zajímavou chuť a vůni, takovou nezvyklou, ale moc nám omáčka chutnala.
Petra Novotná
|21. 2. 2006 14:00
Opravdu výborné, místo hovězího masa jsem použila vepřové a přidala jsem ke koření ještě oregano a musím říct, že recept je vynikající, mohu všem doporučit!