Oloupeme a očistíme krevety a nakrájíme na třetiny.
3
Krok 2:
4
V pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli, česnek a opékáme tak 4 minuty. Přidáme krevety, celer a rajčata (pokud jsou větší, tak rozkrojená), polovinu bazalky, chilli papričku nasekanou a citronovou šťávu. Za občasného míchání vaříme, dokud nebudou krevety hotové.
5
Krok 3:
6
Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny na al dente. A takový malý trik - do hrníčku odebereme tak 3-5 lžic vody, ve které se těstoviny vařily.
7
Krok 4:
8
Uvařené a slité těstoviny přidáme do pánve a přilijeme vodu z těstovin. Na středně velkém plameni opékáme 3-5 minut, až se chutě spojí.
9
Voda z těstovin působí jako pojič chutí a v některých omáčkách jako zahušťovadlo.
10
Krok 5:
11
Těstoviny podáváme se zbylou bazalkou, namletým čerstvým pepřem a zakápnuté olivovým olejem.