• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou
Napište svůj komentář k receptu

Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou

autor: Deecko
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 20
      ks krevety středně velké královské krevety
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • celerová nať 1 stonek nasekaný
    • 275
      g cherry rajčátka
    • bazalka
    • červená chilli paprička
    • 1
      ks citron
    • 500
      g špagety

Postup přípravy receptu

1
Krok 1:
2
Oloupeme a očistíme krevety a nakrájíme na třetiny.
3
Krok 2:
4
V pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli, česnek a opékáme tak 4 minuty. Přidáme krevety, celer a rajčata (pokud jsou větší, tak rozkrojená), polovinu bazalky, chilli papričku nasekanou a citronovou šťávu. Za občasného míchání vaříme, dokud nebudou krevety hotové.
5
Krok 3:
6
Dle návodu na obalu uvaříme těstoviny na al dente. A takový malý trik - do hrníčku odebereme tak 3-5 lžic vody, ve které se těstoviny vařily.
7
Krok 4:
8
Uvařené a slité těstoviny přidáme do pánve a přilijeme vodu z těstovin. Na středně velkém plameni opékáme 3-5 minut, až se chutě spojí.
9
Voda z těstovin působí jako pojič chutí a v některých omáčkách jako zahušťovadlo.
10
Krok 5:
11
Těstoviny podáváme se zbylou bazalkou, namletým čerstvým pepřem a zakápnuté olivovým olejem.
12
Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s rajčaty a bazalkou

Špagety s rajčaty a bazalkou

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

Rizoto s červenými krevetami podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 15. 10. 2015 08:27

    Velmi pochybuji o pravosti rádoby vašich receptů, prosím, nekopírujte a nevydávejte je za vlastní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Celerová nať Červená chilli paprička Červená cibule Česnek Cherry rajčátka Citron Extra panenský olivový olej Krevety Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

41
Kynutý koláč s jablečnou náplní
Kynutý koláč s jablečnou…
19
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
17
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
16
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
15
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Sexy Tereza v Naked Attraction: Na rande zvala do trojky! Přesto jim to nevyšlo...

Sexy Tereza v Naked Attraction: Na rande zvala do trojky! Přesto jim to nevyšlo...

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Další doporučené recepty:

Špagety s brokolicí
Špagety s brokolicí
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Špagety s kuřecí nohou na leču
Špagety s kuřecí nohou na leču
Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem
Špagety s kuřecím masem, žampiony a…
Špagety s lososem
Špagety s lososem
  • Recepty.cz
  • Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact