Mrkev nakrájíme na tenčí půlkolečka a hermelín nastrouháme na hrubším struhadle. Až máme toto připravené dáme vařit špagety a můžeme se pustit do omáčky. Na másle podusíme mrkvev do poloměka, přilijeme trochu mléka (radši méně, přidat se může vždycky). Když je mléko horké, sejmeme rendlík z plotýnky, přidáme nastrouhaný hermelín a promícháme. Pokud se hermelín málo rozpouští, tak dáme rendlík zpátky na mírně rozpálenou plotýnku. NESMÍ SE VAŘIT, JINAK SE HERMELÍN ZDRCNE! Tuto omáčku nalijeme (tedy spíše nandáme, protože to má hustší konzistenci) na špagety a podáváme.
2
Můžete přidat ještě trochu bazalky, lépe to vypadá a jinak voní.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
já
|4. 2. 2015 12:15
nic moc :-S
já
|4. 2. 2015 12:15
nic moc :-S
anonym
|4. 2. 2015 12:14
To si ze mě někdo dělá kurva prdel. To je strašnýsvinstvo! Koho napadla taková pičovina?! Takhle zkurvit těstoviny, hermelín... Doufám ze Vás všecky potahá rakovina!
Mila Foglova
|14. 1. 2009 00:30
Peju chvalu, pridala jsem jeste dva strouzky cesneku a cerstvou bazalaku a je to opravdu vytecna pochoutka :)
helena vejnarová
|17. 1. 2007 14:51
dělala jsem to ale místo Hermelínu jsem dala Nivu a je to výraznější a lepší konzistence a je to hustší a nemá to žmolky jako s hermelínemje to super
Iva Bednarova
|17. 1. 2007 13:22
ja nevim,ale asi se o to ani nepokusim,jelikoz vzdy kdyz elam neco s hermelinem,tak je z toho spis takova polivka,nez rozpusteny syr,hermelin jimjedine jako smazeny v trojobalu
Petra Tobolíková
|14. 10. 2006 14:55
Dnes jsem to varila. Nebylo to spatne, ale cekala jsem asi trochu vic, moc me to nenadchlo.
Radka
|31. 3. 2006 09:24
Vypadá to velmi zajímavě, hermelín i těstoviny miluju, ale ta mrkev mi tam, po pravdě, moc nesedí... Nejak nemůžu "zkousnout" českou úpravu mrkve tzn. dušenou... brrrr... připadá mi, že bych tím to jídlo zkazila :O((( Ale každý má jiné chutě :o))
Alena Hanusová
|30. 3. 2006 18:23
Zaujala mne ta kombinace mrkve a hermelínu. To jsem zvědavá! Budu to muset brzo vyzkoušet. Těstoviny miluju. Dík za recept! Až vyzkouším, napíšu...
Kačka
|30. 3. 2006 12:27
Nemáte zač..My jsme taky rádi, že je ten receptík na světě..:o))
Jaroslava Oumarová
|30. 3. 2006 09:30
A díky mrkvi to bude mít i pěknou barvu:-)) Díky za recept, ukládám do oblíbených:-)