Nakrájíme cibulku nadrobno a na másle smažíme do růžova. Když je cibulka tak akorát, dáme vařit špagety dle návodu, abychom měli všechno na čas. Cibulku zalijeme dvěma druhy kečupu (poměr můžeme měnit podle chuti) a necháme prohřát. V této fázi můžeme buď začít kořenit, nebo fajnšmekři mohou přidat kvalitní uzeninu, která směsi dodá chuť (Gothaj, junior, kuřecí nářez... ), pokud tak učiníme s kořeněním ještě chvíli posečkáme.
2
Kořeníme dle uvážení prolisovaným česnekem, chilli kořením, pepřem a samozřejmě osolíme. Na závěr slijeme špagety, do hrnce přidáme již hotovou směs a vše řádně zamícháme. Špagety podáváme ještě teplé a sypeme nadrobno nastrouhaným eidamem, kterým nešetříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Věra Štroblová
|30. 7. 2009 12:47
No a Františku :-)) po této fázi s odměřeným kečupem nezapomeňte že musí ještě fajnšmekři učinít kořenění a pak posečkají dle uvážení.... a je hotovo :-)))
František Pazdera
|30. 7. 2009 09:13
Asi nějaký vtip, blbější recept jsem snad nikdy neviděl. Všimněte si kromě všeho co už bylo řečeno, té jemnosti ve vyladění chuti - kečup sladký 150ml ovšem kečup ostrý pouze 140 ml! Jinak by to bylo špatně. Už někdo z vás odměřoval kečup do jídla na mililitry?
Jana Řezníčková
|30. 7. 2009 08:52
To si někdo opravdu udělal "prču" přímo ze Zdeňka P. Tohle by opravdu nikdy nedoporučil ! Natož, aby to uvařil.... a ta obloha.. a ke špagetám ???
H. Hospodyňka
|30. 7. 2009 08:43
To je asi recese anebo v horším případě naschvál. Nemohlo by se to jméno Z.P. z názvu receptu vymazat? Vždyť je to výsměch - kečupy, "kvalitní" uzenina typu Gothaj a ta koruna v podobě tzv. oblohy... Budí to ty nehorší představy o špagetách a je ostuda to spojovat se jménem kuchaře, který bojuje právě s těmito hrůzami.
Ivana -
|30. 7. 2009 08:05
Niobe, jste mi to sebrala z úst. Hned jsem si vzpomněla, jak Zdenek všechny kritizoval, že neumí vařit bez kečupu a vyhazoval ho. To je jen konstatování, jinak já kečup miluju a recept určitě vyzkouším. I špagety patří mezi moje favority.
marie mateju
|29. 7. 2009 22:24
no mě nesedí moc ta obloha-to by Zdenda taky nedal
niobe nightingale
|29. 7. 2009 22:05
Ne, že bych chtěla rejpat, ale... odkud je ve skutečnosti ten recept? Zdá se mi to téměř nemožné, že by Pohlreich vařil z kečupu (a to dokonce ze dvou!) XD