Podle návodu na obalu špagety uvaříme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak česnek, bazalku, piniová jádra rozmixujeme na kaši, přidáme 60 g parmezánu, promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla hustá omáčka.
2
Špagety zalijeme omáčkou, promícháme a posypeme zbytkem sýra. Ozdobíme bazalkou a rajčaty.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marek
|19. 10. 2015 18:28
Slunečnicová semínka ( https://www.rawmarket.cz/seminka/slunecnicova-seminka ) jsou chutnější. Ale hlavně zdravější. Ale možností je spousty. Můžete použít třeba dýňová semínka, nasekané kešu ořechy. Jen vždy doporučuji potraviny alespoň na pár hodin namočit. Budou mít lepší chuť a lépe se budou trávit.
Lady Merry
|20. 8. 2015 09:32
Slunečnicová jádra jsou mnohem chutnější.. vyzkoušejte, také se dají použít vlašáky, nemá to chybu a je to pokaždé jiné. Neopékám je, rovnou je rozmixuju.
Svatava
|31. 7. 2014 06:21
nahrazujou ty jadra take mandlemi, ktere je treba oprazit a pomlit
Mirka
|6. 7. 2013 23:08
<3
Mirka
|2. 10. 2012 22:08
zkus pouzit pistaciove orisky ... ty jsou nejlepsi!
Raw Chef M. Love
|2. 10. 2012 22:06
Italian Pesto
Place all the ingredients in a food processor!
3 tightly-packed cups fresh basil leaves (approximately 3 ounces)
2 to 3 cloves garlic, peeled and minced
2 tablespoons pine nuts (pignolia), toasted (3-4 minutes)
1/2 teaspoon coarse salt or sea salt or to taste
1/2 teaspoon fresh-squeezed lemon juice
1/2 cup good quality extra-virgin olive oil
1/3 cup grated parmesan (Parmigiano Reggiano) cheese
miralove840@yahoo.com
Mirka M.
|2. 10. 2012 21:28
Ha, ha, ha! ... 2 strouzky bazalky vypadaji asi tak jako 2 snitky cesneku, nebo 2 listky jablka! ... smich! :-D 8-)