• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety s bazalkou
Napište svůj komentář k receptu

Špagety s bazalkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety s bazalkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g špagety
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      snítka bazalka
    • 40
      g pininová jádra
    • 80
      g parmazán
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Podle návodu na obalu špagety uvaříme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak česnek, bazalku, piniová jádra rozmixujeme na kaši, přidáme 60 g parmezánu, promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla hustá omáčka.
2
Špagety zalijeme omáčkou, promícháme a posypeme zbytkem sýra. Ozdobíme bazalkou a rajčaty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s rajčaty a bazalkou

Špagety s rajčaty a bazalkou

Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou

Špagety s krevetami, rajčaty a…

Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem

Rajčatová polévka s bazalkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marek | 19. 10. 2015 18:28

    Slunečnicová semínka ( https://www.rawmarket.cz/seminka/slunecnicova-seminka ) jsou chutnější. Ale hlavně zdravější. Ale možností je spousty. Můžete použít třeba dýňová semínka, nasekané kešu ořechy. Jen vždy doporučuji potraviny alespoň na pár hodin namočit. Budou mít lepší chuť a lépe se budou trávit.

  • Lady Merry | 20. 8. 2015 09:32

    Slunečnicová jádra jsou mnohem chutnější.. vyzkoušejte, také se dají použít vlašáky, nemá to chybu a je to pokaždé jiné. Neopékám je, rovnou je rozmixuju.

  • Svatava | 31. 7. 2014 06:21

    nahrazujou ty jadra take mandlemi, ktere je treba oprazit a pomlit

  • Mirka | 6. 7. 2013 23:08

    <3

  • Mirka | 2. 10. 2012 22:08

    zkus pouzit pistaciove orisky ... ty jsou nejlepsi!

  • Raw Chef M. Love | 2. 10. 2012 22:06

    Italian Pesto Place all the ingredients in a food processor! 3 tightly-packed cups fresh basil leaves (approximately 3 ounces) 2 to 3 cloves garlic, peeled and minced 2 tablespoons pine nuts (pignolia), toasted (3-4 minutes) 1/2 teaspoon coarse salt or sea salt or to taste 1/2 teaspoon fresh-squeezed lemon juice 1/2 cup good quality extra-virgin olive oil 1/3 cup grated parmesan (Parmigiano Reggiano) cheese miralove840@yahoo.com

  • Mirka M. | 2. 10. 2012 21:28

    Ha, ha, ha! ... 2 strouzky bazalky vypadaji asi tak jako 2 snitky cesneku, nebo 2 listky jablka! ... smich! :-D :'( 8-) :'(

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:19

    Chutnají dobře i připálené ;-) :-D

  • Janysek | 12. 3. 2012 23:04

    Na kolik porcí jsou psané tyto recepty? děkuji za odpoved :-\

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:22

    Co jsou to pininová jádra? :-)

  • KaRa | 25. 10. 2011 09:24

    V prodejně se zdravou výživou...Malý pytlíček stojí kolem 60 Kč.

  • Ladia
    Ladia | 15. 9. 2011 17:16

    :-D :-D

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 9. 2011 13:47

    Nevím, stroužek byl už ve staré verzi webu. Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 15. 9. 2011 10:55

    Jak prosím vypadají 2 stroužky bazalky? Zařazení těstoviny?

  • Martines | 28. 7. 2011 08:28

    Kupte si dobré bazalkové pesto (doporučuji pouze vyrobené v Itálii) a máte to bez práce.

  • Vlasta Vejvodova | 10. 2. 2007 20:49

    Piniova jadra nahrazuji slunecnicivymi seminky,je to dostupne a levnejsi.

  • Lenka | 25. 7. 2005 21:08

    Vyzkoušela bych, akorát nevím kde sehnat piniová jádra..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Olivový olej Parmazán Pininová jádra Rajčata Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Malinovo-jahodové muffiny

Malinovo-jahodové muffiny

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

57
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
23
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
23
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
22
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara III.
Špagety Carbonara III.
Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou
Špagety s baby špenátem, rajčátky a…
Špagety s brokolicí
Špagety s brokolicí
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Špagety s bazalkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact