• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety s bazalkou
Napište svůj komentář k receptu

Špagety s bazalkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety s bazalkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g špagety
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      snítka bazalka
    • 40
      g pininová jádra
    • 80
      g parmazán
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Podle návodu na obalu špagety uvaříme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak česnek, bazalku, piniová jádra rozmixujeme na kaši, přidáme 60 g parmezánu, promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla hustá omáčka.
2
Špagety zalijeme omáčkou, promícháme a posypeme zbytkem sýra. Ozdobíme bazalkou a rajčaty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s rajčaty a bazalkou

Špagety s rajčaty a bazalkou

Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou

Špagety s krevetami, rajčaty a…

Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem

Rajčatová polévka s bazalkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marek | 19. 10. 2015 18:28

    Slunečnicová semínka ( https://www.rawmarket.cz/seminka/slunecnicova-seminka ) jsou chutnější. Ale hlavně zdravější. Ale možností je spousty. Můžete použít třeba dýňová semínka, nasekané kešu ořechy. Jen vždy doporučuji potraviny alespoň na pár hodin namočit. Budou mít lepší chuť a lépe se budou trávit.

  • Lady Merry | 20. 8. 2015 09:32

    Slunečnicová jádra jsou mnohem chutnější.. vyzkoušejte, také se dají použít vlašáky, nemá to chybu a je to pokaždé jiné. Neopékám je, rovnou je rozmixuju.

  • Svatava | 31. 7. 2014 06:21

    nahrazujou ty jadra take mandlemi, ktere je treba oprazit a pomlit

  • Mirka | 6. 7. 2013 23:08

    <3

  • Mirka | 2. 10. 2012 22:08

    zkus pouzit pistaciove orisky ... ty jsou nejlepsi!

  • Raw Chef M. Love | 2. 10. 2012 22:06

    Italian Pesto Place all the ingredients in a food processor! 3 tightly-packed cups fresh basil leaves (approximately 3 ounces) 2 to 3 cloves garlic, peeled and minced 2 tablespoons pine nuts (pignolia), toasted (3-4 minutes) 1/2 teaspoon coarse salt or sea salt or to taste 1/2 teaspoon fresh-squeezed lemon juice 1/2 cup good quality extra-virgin olive oil 1/3 cup grated parmesan (Parmigiano Reggiano) cheese miralove840@yahoo.com

  • Mirka M. | 2. 10. 2012 21:28

    Ha, ha, ha! ... 2 strouzky bazalky vypadaji asi tak jako 2 snitky cesneku, nebo 2 listky jablka! ... smich! :-D :'( 8-) :'(

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:19

    Chutnají dobře i připálené ;-) :-D

  • Janysek | 12. 3. 2012 23:04

    Na kolik porcí jsou psané tyto recepty? děkuji za odpoved :-\

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:22

    Co jsou to pininová jádra? :-)

  • KaRa | 25. 10. 2011 09:24

    V prodejně se zdravou výživou...Malý pytlíček stojí kolem 60 Kč.

  • Ladia
    Ladia | 15. 9. 2011 17:16

    :-D :-D

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 9. 2011 13:47

    Nevím, stroužek byl už ve staré verzi webu. Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 15. 9. 2011 10:55

    Jak prosím vypadají 2 stroužky bazalky? Zařazení těstoviny?

  • Martines | 28. 7. 2011 08:28

    Kupte si dobré bazalkové pesto (doporučuji pouze vyrobené v Itálii) a máte to bez práce.

  • Vlasta Vejvodova | 10. 2. 2007 20:49

    Piniova jadra nahrazuji slunecnicivymi seminky,je to dostupne a levnejsi.

  • Lenka | 25. 7. 2005 21:08

    Vyzkoušela bych, akorát nevím kde sehnat piniová jádra..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Olivový olej Parmazán Pininová jádra Rajčata Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

131
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
111
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
90
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s…
77
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
72
Musaka z cuket
Musaka z cuket

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara III.
Špagety Carbonara III.
Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou
Špagety s baby špenátem, rajčátky a…
Špagety s brokolicí
Špagety s brokolicí
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Špagety s bazalkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact