Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku, orestujeme do růžova. K cibulce přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme do doby, než se nám z masa vytvoří "granulát".
2
Poté zalijeme červeným vínem, přidáme rozdrolený masox, červenou sladkou papriku, osolíme, opepříme (používám barevný pepř, který do pokrmu namelu). Vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou za občasného míchání.
3
Během dušení si scedíme olivy a nakrájíme je na kolečka, cca 2 - 3 mm silné a do osolené vody s kapkou olivového oleje dáme vařit špagety. V průběhu přípravy omáčku ochutnáváme a dle chuti dokořeníme solí a pepřem. Občas se mi stane, že koupím jiné víno, které je trpčejší, pokud se to stane i Vám, nebojte se do omáčky přidat i cukr. Alkohol se během přípravy z vína odpařuje, takže se ani řidiči nemusí bát ochutnat.
4
Až nám maso v omáčce změkne, přidáme nakrájené olivy a lehce povaříme, aby jídlo dostalo šmak i po olivách, ale musíme dávat pozor, abychom je nerozvařili.
5
Servírování: Na střed talíře dáme porci uvařených špaget a doprostřed špaget nandáme maso z omáčky, omáčkou přelijeme maso a okolní špagety, na vrch ozdobíme strouhaným sýrem. Doporučuji zakoupit již nastrouhanou směs italských sýrů, nebo parmezán, ale lze použít i klasický eidam, výběr sýra záleží na Vaší chuti.
6
Na celou porci můžeme na ozdobu položil pár lístků čerstvé bazalky.