Špagety uvaříme, scedíme, lehce a rychle propláchneme vodou, vrátíme do hrnce, rozklepneme do nich 2 vejce, a asi dvě minutky mícháme na ohni, dokud vejce neztuhne, oheň vypneme. Mezitím na pánvi orestujeme na nudličky pokrájenou anglickou slaninu, poté přidáme česnek nakrájený na plátky a pokrájenou cibuli, restujeme, přidáme posekanou petržel a bazalku, přilijeme krabičku carbonara a 1 smetanu.
2
(Pokud neseženete polotovary krabičku, lze to určitě nahradit smetanou navíc), přimícháme jakýkoliv strouhaný sýr, osolíme, opepříme, minutku podusíme a toto vmícháme do hrnce špaget. Rychlé a výborné! Uvidíte, že se vám chlapi i ratolesti za ušima olizovat budou.
Také nedávám smetanu ani cibuli. K anglické přidám špagety, prohřeji, odstavím z plotýnky a zamíchám 8 žloutků, parmazám a petrželku. Jsou výborné.
jana
|7. 1. 2011 18:49
Prave špagety Carbonara jsou vždy bez smetany.... a navic se používá z vejce pouze žloutek! Nenazyvala bych tedy tyto špagety Carbonara.
Oldřich Gargulák
|22. 5. 2008 14:03
Co to je Carbonara? Asi hotová omáčka.Karbonáři byli na poč. 19.stol. It. revolucionáři,ukrývající se m.j. mezi uhlíři. Ti už tehdy věděli že"bez špeku nejsu vykony"(volně Nohavica) a měli ho pro všecky připadky. Do uvařených těstovin hrkli vyškvařený špek, ťukli celá vejce, zamíchali a basta.Proč dále vylepšovat prověřený (v tomtopřípadě stoletími) recept? Myslím, že po "Aglio e olio" je to 2.geniální Pasta. V jednoduchosti je síla!
lucka
|28. 7. 2007 15:57
Bylo to dobre, vejce sem dala 3, slaniny jen 20deka ale bohuzel jsem nemela petrzelku, jen malinko bazalky. A pridala bych vice syra. Ale jinak moc dobre :-)
englicka marketa
|3. 5. 2007 17:04
Carbonara je italská smetanová omáčka se sýrem na špagety-toto je asi hotový výrobek-polotovar.