Parádní jídlo, děkuji za recept! Zvládne i začátečník. Akorát cibulku jsem si hodila na kostečky.
Také nedávám smetanu ani cibuli. K anglické přidám špagety, prohřeji, odstavím z plotýnky a zamíchám 8 žloutků, parmazám a petrželku. Jsou výborné.
Prave špagety Carbonara jsou vždy bez smetany.... a navic se používá z vejce pouze žloutek! Nenazyvala bych tedy tyto špagety Carbonara.
Co to je Carbonara? Asi hotová omáčka.Karbonáři byli na poč. 19.stol. It. revolucionáři,ukrývající se m.j. mezi uhlíři. Ti už tehdy věděli že"bez špeku nejsu vykony"(volně Nohavica) a měli ho pro všecky připadky. Do uvařených těstovin hrkli vyškvařený špek, ťukli celá vejce, zamíchali a basta.Proč dále vylepšovat prověřený (v tomtopřípadě stoletími) recept? Myslím, že po "Aglio e olio" je to 2.geniální Pasta. V jednoduchosti je síla!
Bylo to dobre, vejce sem dala 3, slaniny jen 20deka ale bohuzel jsem nemela petrzelku, jen malinko bazalky. A pridala bych vice syra. Ale jinak moc dobre :-)
Carbonara je italská smetanová omáčka se sýrem na špagety-toto je asi hotový výrobek-polotovar.
A ta Carbonara to nevím co je?