• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara II.
Napište svůj komentář k receptu

Špagety Carbonara II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety Carbonara II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček špagety
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g anglická slanina
    • 1
      ks česnek
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      hrst pažitka posekaná (Možno i trochu bazalky)
    • 1
      balení carbonara
    • 1
      balení smetana na vaření

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme, scedíme, lehce a rychle propláchneme vodou, vrátíme do hrnce, rozklepneme do nich 2 vejce, a asi dvě minutky mícháme na ohni, dokud vejce neztuhne, oheň vypneme. Mezitím na pánvi orestujeme na nudličky pokrájenou anglickou slaninu, poté přidáme česnek nakrájený na plátky a pokrájenou cibuli, restujeme, přidáme posekanou petržel a bazalku, přilijeme krabičku carbonara a 1 smetanu.
2
(Pokud neseženete polotovary krabičku, lze to určitě nahradit smetanou navíc), přimícháme jakýkoliv strouhaný sýr, osolíme, opepříme, minutku podusíme a toto vmícháme do hrnce špaget. Rychlé a výborné! Uvidíte, že se vám chlapi i ratolesti za ušima olizovat budou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety Carbonara III.

Špagety Carbonara III.

Vegetariánské špagety carbonara

Vegetariánské špagety carbonara

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tarsis | 5. 2. 2015 20:55

    Parádní jídlo, děkuji za recept! Zvládne i začátečník. Akorát cibulku jsem si hodila na kostečky.

  • Eva1 | 31. 1. 2011 16:49

    Také nedávám smetanu ani cibuli. K anglické přidám špagety, prohřeji, odstavím z plotýnky a zamíchám 8 žloutků, parmazám a petrželku. Jsou výborné.

  • jana | 7. 1. 2011 18:49

    Prave špagety Carbonara jsou vždy bez smetany.... a navic se používá z vejce pouze žloutek! Nenazyvala bych tedy tyto špagety Carbonara.

  • Oldřich Gargulák | 22. 5. 2008 14:03

    Co to je Carbonara? Asi hotová omáčka.Karbonáři byli na poč. 19.stol. It. revolucionáři,ukrývající se m.j. mezi uhlíři. Ti už tehdy věděli že"bez špeku nejsu vykony"(volně Nohavica) a měli ho pro všecky připadky. Do uvařených těstovin hrkli vyškvařený špek, ťukli celá vejce, zamíchali a basta.Proč dále vylepšovat prověřený (v tomtopřípadě stoletími) recept? Myslím, že po "Aglio e olio" je to 2.geniální Pasta. V jednoduchosti je síla!

  • lucka | 28. 7. 2007 15:57

    Bylo to dobre, vejce sem dala 3, slaniny jen 20deka ale bohuzel jsem nemela petrzelku, jen malinko bazalky. A pridala bych vice syra. Ale jinak moc dobre :-)

  • englicka marketa | 3. 5. 2007 17:04

    Carbonara je italská smetanová omáčka se sýrem na špagety-toto je asi hotový výrobek-polotovar.

  • Joplé | 3. 5. 2007 15:55

    A ta Carbonara to nevím co je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Carbonara Česnek Cibule Pažitka Pepř mletý Smetana na vaření Špagety Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Scones

Scones

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Sušenky

Sušenky

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

57
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
42
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
39
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
36
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…
33
Vánočka (Cirkus Petrus)
Vánočka (Cirkus Petrus)

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact