• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara
Napište svůj komentář k receptu

Špagety Carbonara

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 30
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety Carbonara
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g špagety
    • sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 250
      g anglická slanina
    • máslo
    • 100
      g sýr parmazán
    • 6
      ks vejce
    • 3
      lžíce smetana ke šlehání
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek nastrouhaný

Postup přípravy receptu

1
Špagety vložíme do vroucí mírně osolené vody s olivovým olejem a uvaříme "al dente" (akorát) - cca 8-10 minut. Scedíme a udržujeme teplé. Slaninu nakrájíme na kostičky a opekáme asi 5 minut na rozpuštěném másle. Často mícháme, aby se nepřiškvařila. Nastrouhaný parmazán smícháme s vejci a šlehačkou. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem. Špagety přidáme k opečené slanině a přilijeme směs smetany a vajec. Nakonec ochutíme mletým pepřem a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety Carbonara III.

Špagety Carbonara III.

Vegetariánské špagety carbonara

Vegetariánské špagety carbonara

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MinerShiner | 19. 2. 2017 18:18

    dneska jsme to vařili a bylo to výborný

  • MinerShiner | 19. 2. 2017 18:17

    dneska jsme to vařili a bylo to výbrné

  • ital | 17. 7. 2016 07:52

    dios mio ......nerozmnožujte se)

  • Béda | 7. 7. 2016 11:18

    Bože to je fujtajbl. Celá vejce a smetana. Tak to aspoň nazvěte jinak vy "mistři kuchaři". Třeba "Lojzkovy nudle".

  • Pichi | 15. 11. 2015 12:08

    Né, pro boha dobrého, smetanu né. =-O

  • Petra | 30. 10. 2015 11:27

    přesně

  • Verunka | 4. 8. 2015 15:21

    Bože to je ale prasárna. Kdo to kdy viděl spác to špaget carbonara smetanu. Lidi přestaňte vařit tyhle rádoby italský recepty a podívejte se na originál. To už tam rovnou místo parmazánu můžete nacpat ajdámek a již místo zmíněné soli a pepře vegetu. Jen se ládujte hnusem.

  • Andrea | 3. 8. 2015 11:32

    Opravdu tolik vajec?

  • Lukáš | 6. 5. 2015 20:02

    Jasně vařte si co chcete, ale nesmíte tomu dávat jméno jiného jídla. Stokrát radši si dám nudné jídlo když bude dodržen recept. Klidně tu mohl bejt recept na guláš pod jménem carbonara...

  • Lukáš | 6. 5. 2015 19:58

    Tento recept je totální nesmysl.... žádná smetana, žádnej bílek, žádná slanina ani muškátovej oříšek

  • Pavel | 14. 11. 2014 10:19

    nikdo ale neví jestli špagety carbonara opravdu vymyslely italové :-D takže neprzníme jejich kuchyni!

  • michal | 20. 10. 2014 13:38

    Ano smetanu tam dáváme protože to pak líp chutná kapiš to?

  • Simi | 26. 8. 2014 12:40

    Co to je ? Můžete mi někdo vysvětlit ,proč do těch špaget dáváte smetanu ? A nebo ,proč tam dáváte celá vejce ? A ten muškátový oříšek mě odrovnal úplně :) Bez urážky ,ale tomuhle se nemůže říkat Carbonara !

  • Jitka | 12. 8. 2014 12:41

    Šlehačka ve spreji? To si dělají srandu, ne?

  • Raduz | 10. 7. 2014 19:26

    Přesně taak,v Carbonara nemá smetana vůbec co dělat...

  • dr | 8. 7. 2014 20:48

    Tady jde ale o to, že když se tam dá smetana, tak to nejsou spagety carbonara :-)

  • Maja | 3. 4. 2014 20:01

    Naprosto vyborne, dik za recept :-) misto parmazanu jsem dala o neco levnejsi syr Padano a trochu vic smetany

  • Nolimit | 15. 11. 2013 15:31

    Co to je za sračku? Když je recept na "Carbonara" tak co tam dělá nějaká smetana a muškátový oříšek??? Vaříme alá Babica=umíme hovno, ale serem se všude....

  • hanzakar | 29. 9. 2012 18:02

    Moc jsme si pochutnali, jen jsem slaninu neopékala na másle, sama si pustí hodně tuku. Výborný vydatný oběd. Dávám jedna.

  • Tomas | 4. 5. 2011 17:15

    Musím s Lucií souhlasit, byla by to nuda kdyby všechna jídla vypadala stejně a stejně chutnala, a ke Carbonara má její recept velmi blízko, tak proč ne. Je to báječné...

  • Nicol | 8. 4. 2011 16:58

    Lucie: jenomže když tomu dáte název Carbonara, tak to musíte vařit přesně podle receptu. A tenhle není dobrý. Mám dost kamarádů Italů, kteří se chytají za hlavu, když slyší, co provádíme s jejich jídly. Souhlasím s Fojtou. Pusťte si (pokud nevěříte) alespoň Ital v kuchyni, když už nic jiného - tam přímo říká, že smetana prostě ne. Výmysl Čechů, co przní cizí kuchyni (viz. čínská kuchyně)

  • Lucie | 17. 3. 2011 13:24

    Nikdo Vás nenutí vařit to takhle. Já recept vyzkoušela a byl vynikající. Myslím že záleží na každém jak mu to chutná a navíc ne vše a zvlášť vaření se musí řídit přesnými předpisy pak bychom jedli jen samá stejná nudná jídla.

  • Fojta | 11. 12. 2010 21:00

    Do špaget carbonara se nedává smetana ani muškátový oříšek. A z vajec vetšinou jenom žloutky. Ještě se dává na začátku na olivový olej opéct do zlatova česnek, který má ovonět olej, pak vyhodit Olivový olej bych nedal do vody ke špagetám, ale na pánev ke slanině a česneku (klidně s kouskem másla). Slanina, která se dává do carbonara není anglická slanina - bud pancetta, nebo nejaka jina sušená slanina, pripadně kvalitní uzený bok. Angl. slanina je chutove neco uplne jineho.

  • Martina Žilová | 14. 11. 2009 07:08

    výborné a rychlé, celá rodina si pochutnala, akorát té šlehačky jsem dala více - ( 2dcl )

  • Kacenka Chvojkova | 28. 10. 2007 20:46

    vyborne, ja jsem akorat pouzila mene vajec a trosku vice smetany.Beruska: carbonara se nepodavaji s rajcatovou omackou..

  • Martina Grasevová | 7. 9. 2006 14:29

    Výborná ňamka.Konečně něco jiného než "omáčkové"špagety.Parmezán jsem použila podle receptu a ještě k posypání při servírování.Méně jsem osolila a použila trošku podravky.Manžel špagety nejí, ale těmto neodolal a dooost chválil.

  • martin jirout | 7. 9. 2006 01:56

    špagety carbonara jsou skvělá zíležitostale zkusme je udelat trochu jinak já bych vyřadil muškátový oříšek a místo soli a pepře bych použil třeba vegetu či jinné takovéto dochucovadlo možná to nezní moc italsky ale výsledek předčí vaše očekávání a ještě parmezán bych sypal až přii expedici (podávání,servisu)

  • beruška | 6. 9. 2006 18:00

    Tyhle špagety jsem jedla v Itálii v Dolomitech. Nebyly špatné, ale s rajčatovou nebo sýrovou omáčkou jsou mnohem lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Máslo Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Špagety Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Banánové řezy

Banánové řezy

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Sacher dort

Sacher dort

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

156
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
84
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
31
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
28
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
26
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact