• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara
Napište svůj komentář k receptu

Špagety Carbonara

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 81
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční italský pokrm s těstovinami, slaninou, smetanou, žloutky a parmazánem je jednoduchý a rychlý na přípravu, chutná ale báječně. Obrovskou výhodou je, že servírovat ho můžete už za čtvrt hodiny.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g špagety
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g anglická slanina
    • 80
      g parmazán
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá nebo bazalka
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků, žloutky dejte do větší mísy, bílky můžete uchovat v mrazáku pro další využití. Slaninu nakrájejte na kostičky, dejte na rozpálenou pánev a vypečte dozlatova. Parmazán nastrouhejte najemno a asi 2/3 přisypte ke žloutkům a promíchejte.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Hotové těstoviny slijte, ale tak dvě až tři naběračky vody z těstovin si ponechte. Scezené těstoviny dejte do mísy ke žloutkům s parmazánem a dobře promíchejte. Postupně po lžicích přilévejte vodu z těstovin a stále opatrně míchejte, aby v míse vznikla omáčka, kterou se těstoviny obalí. Špagety rozdělte na talíře, posypte je vypečenou slaninou, čerstvě mletým pepřem, zbylým parmazánem, nasekanou petrželkou či bazalkou a lehce zakápněte olivovým olejem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s pestem z červené řepy a kešu

Špagety s pestem z červené řepy a kešu

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Špagety Sůl Vejce

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

171
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
98
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
71
Klasické lečo
Klasické lečo
67
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
64
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara III.
Špagety Carbonara III.
  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact