• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara
Napište svůj komentář k receptu

Špagety Carbonara

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 126
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční italský pokrm s těstovinami, slaninou, smetanou, žloutky a parmazánem je jednoduchý a rychlý na přípravu, chutná ale báječně. Obrovskou výhodou je, že servírovat ho můžete už za čtvrt hodiny.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g špagety
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g anglická slanina
    • 80
      g parmazán
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá nebo bazalka
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků, žloutky dejte do větší mísy, bílky můžete uchovat v mrazáku pro další využití. Slaninu nakrájejte na kostičky, dejte na rozpálenou pánev a vypečte dozlatova. Parmazán nastrouhejte najemno a asi 2/3 přisypte ke žloutkům a promíchejte.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Hotové těstoviny slijte, ale tak dvě až tři naběračky vody z těstovin si ponechte. Scezené těstoviny dejte do mísy ke žloutkům s parmazánem a dobře promíchejte. Postupně po lžicích přilévejte vodu z těstovin a stále opatrně míchejte, aby v míse vznikla omáčka, kterou se těstoviny obalí. Špagety rozdělte na talíře, posypte je vypečenou slaninou, čerstvě mletým pepřem, zbylým parmazánem, nasekanou petrželkou či bazalkou a lehce zakápněte olivovým olejem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s pestem z červené řepy a kešu

Špagety s pestem z červené řepy a kešu

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželka Špagety Sůl Vejce

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Okurkový salát alá tzatziky

Okurkový salát alá tzatziky

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

116
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
46
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
40
Plněná sýrová roláda
Plněná sýrová roláda
37
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
29
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara III.
Špagety Carbonara III.
  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact