Nakrájíme si slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve.
3
Ve vyšší nádobě si rozšleháme 3 žloutky, přidáme 50g sýra, přilejeme 2 naběračky vody ze špaget a opepříme. Směs promícháme.
4
Jakmile jsou těstoviny uvařené, pinzetou je přendáme rovnou z hrnce do pánve se slaninou, přidáme naběračku vody z těstovin a ještě minutku necháme provařit. Poté stáhneme z plotýnky a počkáme 2 minuty.
5
Po 2 minutách do špaget vlejeme směs žloutků, sýra a vody. V této fázi musíme směs pořádně promíchat s těstovinami. Nejlépe se to dělá pinzetou.
6
Poté už stačí jen naservírovat na talíř a posypat sýrem.
S přidáváním Smetany se to má popravdě tak, že čím více na sever Itálie se vydáte, tím je pravděpodobnější, že se se Smetanou v Carbonara setkáte. Zatímco od Říma na jih je přidání smetany urážka, na severu v Turíně nebo Milánu jsou místa, kde tak Carbonara připravují.